Liberalul Dan Sarmeş a făcut propunerile pentru consiliile de administraţie ale spitalelor în numele Alianţei pentru Timiş (PNL şi PNŢCD) şi al PSD. CJ Timiş va avea câte un membru plin şi unul supleant în fiecare consiliu. Este vorba de cinci spitale. Potrivit legii, aceste consilii de administraţie au rolul de a dezbate principalele probleme de strategie, organizare şi funcţionare ale unităţilor sanitare.
Astfel, pentru Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au fost desemnaţi Mihai Laitin (membru permanent) şi Horia Pleş (membru supleant), pentru cel de la Spitalul Clinic C. F. Timişoara – Olimpiu Lihtei şi Christian Banciu, pentru Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel – Teodor Petruş şi Elena Laura Ilica, pentru Spitalul de Psihiatrie Gătaia – Leon Marian Baniaş şi Elena Palici, iar pentru Spitalul Militar Timişoara – Tatu Romulus şi Nicolae Bratu.
Preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat că reprezentanţii PDL nu vor face nicio propunere, abţinându-se la vot. Au fost 18 voturi în favoarea propunerilor venite din partea coaliţiei locale şi 13 abţineri. „Abţinerea înseamnă respect pentru cadrele medicale pe care le-au propus domniile lor şi nu pot altceva decât să subliniez faptul că atât la Consiliul Local Timişoara, cât şi la Consiliul Judeţean Timiş alianţa aflată la putere la nivel local, adică PSD, PNŢCD şi PNL, devine din acest moment responsabilă pentru sănătatea din judeţul Timiş”, a declarat Ostaficiuc. Replica la afirmaţiile sale a venit din partea consilierului judeţean PNŢCD Viorel Sasca. „Sigur că PDL, prin domnul preşedinte Ostaficiuc, a încearcă să denatureze lucrurile, să spună că noi suntem acum responsabili de ce se întâmplă în aceste spitale. Nicidecum, pentru că majoritatea în aceste consilii de administraţie tot dânşii o au!”, susţine Sasca.
Pedelistii se simt exclusi
Întrebat dacă are idee câţi membri PDL sunt în consiliile de administraţie ale spitalelor, Ostaficiuc a răspuns că nu, reclamând faptul că PDL a fost exclus de la luarea deciziilor la nivel local. „Acum, când suntem la guvernare, şi avem o posibilitate mult mai mare de a ajuta Timişoara şi judeţul Timiş, alianţa actuală care conduce Timişoara şi judeţul Timiş refuză orice colaborare cu partidul aflat la guvernare. E un mod de a privi destul de interesant, la nivelul Timişoarei şi al judeţului, o cooperare în beneficiul comunităţii”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
Consilierul Viorel Sasca spune însă că el şi colegii lui au desemnat profesionişti în consiliile de administraţie ale spitalelor. „Am numit reprezentanţi din partea Consiliului Judeţean. Că aceşti reprezentanţi sunt din partea Alianţei pentru Timiş şi a PSD este adevărat, pentru că noi avem majoritatea în Consiliul Judeţean. Dar am făcut acest lucru având în vedere că în consiliile de administraţie, partidul de guvernământ, PDL, are reprezentanţi, de la Direcţia de Sănătate Publică, directorii spitalelor…”, a explicat ţărănistul.
Elena Palici revine
Interesant este că şi fosta directoare a Spitalului de Psihiatrie Gătaia, Elena Palici, a fost recompensată cu un post de membru supleant în consiliul de administraţie al unităţii sanitare. Aceeaşi Elena Palici care a fost prinsă de Poliţia Rutieră, anul trecut, conducând maşina de serviciu prin localitatea Jebel cu mult peste viteza legală, deşi oficial se afla în concediu de boală. Totodată, potrivit poliţiştilor, ea a fost amendată pentru nereguli electorale la alegerile prezidenţiale desfăşurate anul trecut, pentru că ar fi încercat să influenţeze bolnavii din spital să voteze cu un anumit candidat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!