Timişorenii se topesc de cald. O arată şi informaţiile furnizate, luni, de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Horia Vermeşan. Acesta a precizat că, în weekend, aproape 600 de persoane au trecut pe la punctele de prim ajutor instalate în oraş pe perioada caniculei. Majoritatea a mers în Badea Cârţan, unde funcţionează un astfel de punct.
„Vreau să vă spun că nu am avut cazuri deosebite până acum. Luăm toate măsurile pentru ca acest val de căldură să nu afecteze prea mult populaţia”, a afirmat Vermeşan.
Concomitent cu înfiinţarea punctelor de prim ajutor, cei de la DSP, împreună cu inspectorii pentru protecţia consumatorilor au verificat ştrandurile din oraş. Dacă cei de la DSP nu au descoperit cazuri deosebite, apa fiind bună de scăldat în opinia lor, cei de la CJPC au dat mai multe avertismente pentru nereguli legate de nepublicarea adâncimii apei.
De asemenea, inspectorii sanitari au verificat, din nou, apa din Timiş, care în continuare nu este bună de scăldat.
„În perioada sezonului estival, s-a verificat calitatea apei din cele două zone naturale de îmbăiere, neamenajate şi neautorizate: Albina şi Şag. (…) Până la această dată, probele de apă recoltate din râul Timiş în cele două puncte nu se încadrează în parametrii microbiologici (bacterii coliforme) şi fizico-chimici (tubiditate), neputând fi utilizată pentru îmbăiere, existând riscul îmbolnăvirii populaţiei.Au fost transmise primăriilor din cele 2 localităţi notificări pentru interzicerea scăldatului şi au fost efectuate controale pentru a verifica existenţa panourilor de avertizare a populaţiei cu <<Scăldatul Interzis!>> Cu ocazia controalelor s-a constatat că numai primăria Șag a aplicat măsurile recomandate de avertizare a populației”, a mai spus Vermeşan.
Şi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a cerut instituţiilor publice să acorde atenţie deosebită pe perioada caniculei.
„Am cerut instituţiilor publice să monitorizeze modul în care este respectată legea de către societăţile comerciale pe perioada caniculei. Mă refer la oferirea de apă angajaţilor, oferirea de condiţii de muncă în spaţii ventilate, modificarea programului de lucru dacă este nevoie, reducerea programului de muncă în afară. De asemenea, mai există diferite instituţii publice care desfăşoară activitate cu persoane vulnerabile în caz de caniculă şi rugămintea a fost să analizeze această activitate şi, dacă este cazul, să îşi modifice programul”, a afirmat Dogariu.
Valul de căldură se va menţine în judeţul Timiş până marţi, după care meteorologii se aşteaptă la o accentuare a instabilităţii atmosferice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!