„În 4 octombrie a avut loc nominalizarea candidaților PNL pentru colegiile de deputați și senatori din județul Timiș. Din cele 14 colegii, liberalilor le-au revenit doar 5. Nu am participat la negociere, așa că nu îmi asum rezultatul acesteia. Din cele 5 colegii, 2 erau deja <<arvunite>>, în sensul că pe colegiul 1 de deputați concurează din nou actualul deputat Horia Cristian, iar în colegiul 3 – în care eu locuiesc și de care m-am ocupat ani de zile – concurează Maria Grapini, din partea Partidului Conservator. Nu comentez cât de <<democratice>> au fost înțelegerile de la nivel central prin care actualii parlamentari își post păstra colegiile dacă doresc să candideze, sau nominalizarile făcute în plic. Eu am crezut întotdeauna că libera competiție este unul din motoarele progresului. De aceea sunt liberal”, scrie Coifan pe Facebook.
El a declarat că favoriţii erau deja cunoscuţi înaintea votului de joi seara din Biroul Permanent Teritorial şi, în aceste condiţii, criteriile de departajare au fost făcute în aşa fel încât aceştia să fie avantajaţi.
„În fine, au rămas 3 colegii disponibile: două în Timişoara pentru Senat şi unul în judeţ, în zona Sânnicolau Mare. În urmă cu două săptămâni, Ben-Oni Ardelean din Hunedoara şi-a depus candidatura pentru colegiul 1 Senat, pentru care anterior şi-a manifestat interesul Petre Ehegartner. Pentru colegiul 2 mi-am depus eu candidatura. Acum o săptămâna, colegul Ehegartner şi-a reevaluat intenţia şi a optat pentru colegiul 2. Astfel s-au creat premisele pentru o concurenţă fraticidă între doi membri ai Biroului Politic Teritorial: preşedintele organizaţiei municipale, pe de o parte, şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene, pe de altă parte. Teoretic, greu de ales! Practic, <<pe surse>>, se cunoşteau deja preferinţele. Şi atunci trebuiau obiectivate aceste preferinţe. Cum? Reteţa este foarte simplă. Se ia o grilă de evaluare utilizată pentru departajarea candidaturilor în cadrul unei liste depuse la alegerile locale şi care nu a mai fost actualizată din iunie, se efectueaza un sondaj telefonic prin call center în urma căruia toţi candidaţii au obţinut scoruri foarte apropiate (?!?) şi apoi se supun candidaturile la vot”, mai scrie Coifan.
În aceste condiţii, Coifan crede că are „o problemă de credibilitate” şi a decis să îşi prezinte în scris demisia.
„Atunci când vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la alegerile interne din 2010 – adică eu – primeşte doar 4 voturi <<DA>> şi 18 <<NU>>, înseamnă că a apărut o problemă de credibilitate. Chiar dacă ea este formală. În aceste condiţii, din respect faţă de mine şi cei care mă cunosc, mi-am dat demisia în scris din poziţia de vicepreşedinte care, din păcate, pentru mulţi este doar una formală. Rămân membru al Biroului (Teritorial de Conducere –n.r.). Am însă un sentiment amar faţa de miopia şi ingratitudinea unor colegi care, din laşitate, au preferat repetarea scenariului de la alegerile generale din 2008, când prin impunerea unui candidat de la Centru, PNL Timiş a pierdut un loc de deputat în Parlamentul României. Se pare că nu dorim să învaţăm nimic din lecţiile pe care istoria foarte recenta ni le-a oferit”, concluzionează Coifan.
Suparari in urma desemnarii candidatilor PNL. Draganescu face contestatie, Coifan si-a dat demisia
Citiți principiile noastre de moderare aici!