Despre reabilitarea Colegiului Tehnic „Henri Coandă” se vorbește de câțiva ani. Administrația condusă de Nicolae Robu voia să obțină fonduri europene, dar nu a mai apucat să-l depună la finanțare pe POR 2014-2020.
Documentația tehnico-economică – faza DALI pentru obiectivul „Creșterea eficienței energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Colegiul Tehnic «Henri Coandă»” a fost aprobată încă din iunie 2019 în Consiliul Local Timișoara. Investiția era estimată atunci la 19,05 milioane de lei cu tot cu TVA, din care 15,6 milioane de lei doar construcții-montaj.
Acum, administrația Fritz vrea să obțină finanțare nerambursabilă din Fondul de Mediu. Pentru a depune proiectul, este necesară actualizarea documentației, astfel că hotărârea va ajunge din nou pe mesele consilierilor locali. Conform reprezentanților primăriei, pentru că proiectul nu a fost încă publicat încă pe site-ul municipalității, valoarea investiției, după actualizarea documentației, crește la 22,9 milioane de lei cu tot cu tot TVA, echivalentul a 4,6 milioane de euro.
Panouri solare pe clădiri
„Aproape 700 de copii vor putea să învețe în prima școală cu clădiri «smart» din Timișoara. Este un prim proiect care trebuia făcut demult și care devine cu atât mai relevant acum, când vedem cât de importantă este energia verde în contextul actualei crize energetice. Clădirile colegiului vor utiliza surse regenerabile de energie obținute prin montarea de panouri solare. Cinci corpuri de clădire vor fi reabilitate termic. Vom reface și toate instalațiile din interior, precum și sistemele de iluminat. Practic, vorbim despre prima instituție cu clădiri inteligente din oraș”, spune primarul Dominic Fritz.
Lucrările care se vor face sunt aceleași care au fost prevăzute în hotărârea de consiliu local adoptată în iunie 2019. Se vor face la clădirea colegiului, clădirea internatului 1, sala de sport, atelierul școlii și la clădirea cantinei.
Primăria Timișoara vrea, de fapt, 14 milioane de lei, aproape 3 milioane de euro, de la Administrația Fondului pentru Mediu, cofinanțarea PMT fiind de 8,9 milioane de lei.
Administrația Fondului pentru Mediu este aceeași instituție care a amendat Colterm cu aproximativ 107 milioane de lei, echivalentul a 21 de milioane de euro, pentru lipsa certificatelor anti-poluare pentru anul 2020. Societatea de termoficare a contestat sancțiunea în instanță.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XDe ce nu a ti inclus si ,,liceul,, alimentar la scoala smart,sint exact de aceeasi categorie,categoria zero barat.
Scoala smart fara caldura, fara apa calda
-
e smart? e smart! caldura nu conteaza, smart sa fie
Liceul Agricol ii in paragina. Primaria are unitati de invatamant parasite si voi vorbiti de ,,cai verzi pe pereti,,. Ar fi bine daca ati fi capabili sa asigurati caldura in scoli.
Mai nou copiem modelul Bucurestiului. Fara apa calda, caldura…acum inchidem si scolile sub pretextul ca vor fi renovate.
Lenau din piata Unirii se tot renoveaza de o viata, au mutat copiii la Mincu pe care vor sa il renoveze de asemenea. Au autorizatie din februarie, dar acum cauta constructor. Mai sunt prin oras si copii care invata in containere.
Ar putea, vom, avem in plan…niciodata: AM FACUT, ESTE! Autoritati care mananca rahat.
Minunat de excelent. Totul este plasat in viitor: centura de ocolire sud, drumul boilor, scolile verzi, patru benzi de circulatie, bv. cetatii, timisoara culturala, viitorul albastru. Luati si va bucurati.
Totusi o treaba nu prea o inteleg.Cum mai are obraz acest primar Donimic Fritz (FRIG) sa mai intre in primaria Timisoara si sa mai si picteze in continuare CAI VERZI PE PERETI Primariei Dupa toate tampenile ce le a facut in timp de un an de zile.Timisoara fara caldura si apa calda,festival Gay si lesbe,Timisoara plina de transee,lucrari nefinalizate unde te uiti,orasul ca o groapa de gunoi,audite externe interne cat incape,concursuri peste concursuri sa nu vorbim de angajari.Dar tot timpul alti sant de vina el a ales impreuna cu Timisoreni directia buna spre care se indreapta orasul SPRE PRAPASTIA FINALA
Cociuba mai este pe acolo,el era foarte Smart.
Ce poate sa fie smart la un liceu unde promovabilitatea la BAC este sub 50%? Educatia deficitara o sa ingroape tara asta.
Invatamantul este o sursa de posturi caldute pentru nulitati din clientela politica. Nu o sa avem invatamant performant pana nu e depolitizat si introduse niste criterii de performanta pe bune. Trebuie desfintate stupizenii cum ar fi titularizarea unde avem submediocri in posturi pe viata cu nota maxima obtinuta 7.
E greu sa gasesti un sistem mai clientelar si lipsit de performante ca si invatamantul in Romania.
-
Mai interesați-vă! Promovabilitatea la bacalaureat este de ani buni în jur de 70% la Coandă.