De-a lungul acestei săptămâni s-au petrecut tot felul de evenimente pentru a marca o sută de ani de când binecunoscuta școală din Timișoara a fost preluată de către Administrația românească. Pe 6 octombrie 1919, începea anul școlar 1919-1920 la proaspăt înființatul Liceu de Băieți „Constantin Diaconovici Loga”.
De-a lungul acestei săptămâni au avut loc la Timișoara lansări de carte, dezvelirea unor plăci comemorative, proiecții de filme și slujbe religioase. Vineri seara, sute de „logani” vor participa la programul festiv „Loga 100”, de la Teatrul Național din Timișoara, unde se va prezenta un film aniversar și vor avea loc alte momente care vor marca centenarul acestei școli.
Pe 7 august 1919, profesorul Silviu Bejan, transferat de la Preparandia din Arad, prelua, în prezența lui Aurel Cosma, primul prefect al județului, directoratul Liceului de Băieți „Constantin Diaconovici Loga” și depunea jurământul de credință față de neam și de țară. Așa avea să înceapă istoria Colegiului Național „C.D. Loga” din Timișoara…
În urmă cu 100 de ani, pe 6 octombrie 1919, într-o zi de luni, începea anul școlar 1919-1920. Profesori elevi și părinți de la proaspăt înființatului Liceu de Băieți „Constantin Diaconovici Loga”, în frunte cu directorul școlii, profesorul Silviu Bejan, au luat parte la o slujbă oficiată de către Protopopul Ioan Oprea, la biserica din cartierul Fabric.
Trimite articolul
XCu toate ca pregateste generatii de elevi eminenti mai are si Loga cazaturi. Acestia ajung sa stearga praful pe undeva, si li se retrage titlul de “Logan”, fiind numiti in deradere “Duster”.