Primăria Timișoara anunța încă din 26 aprilie finalizarea licitației pentru reabilitarea „celui mai important liceu cu profil tehnic din vestul României”, o investiție cu fonduri europene. Contractul a fost semnat abia zilele trecute, iar ordinul de începere a fost dat deja, spun reprezentanții PMT.
Numai că de la UE vin foarte puțini bani, doar 4,7 milioane de lei din totalul de 21,3 milioane de lei cât este valoarea contractului semnat zilele trecute cu asocierea Constructim (lider) – Extra-Prompt – Atelierul Arhitext. Cele trei firme vor lucra cu subcontractanții CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect, pentru 4,3 milioane de euro, bani ce vor fi investiți pentru reabilitarea clădirii istorice a fostei școli de arte și meserii construită în 1990.
Primăria Timișoara a semnat încă din 18 decembrie 2019 contractul de finanțare pentru fonduri europene, în care scrie că „valoarea totală a proiectului este de 32.948.274,33 lei, TVA inclus, valoarea eligibilă: 29.336.879,86 lei și valoarea nerambursabilă: 4.732.038,70 lei”.
Potrivit Primăriei Timișoara, „pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt: achiziția de echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creșterea accesibilității la serviciile educaționale”. Numai că dotările nu sunt incluse în contract.
Cele trei firme se vor ocupa doar de proiectare și execuție pentru obiectivul „Reabilitare construcții, instalații clădire B2 la Colegiul Tehnic E. Ungureanu”. Practic, e nevoie de toate avizele, de Certificat de urbanism, de Autorizație de construire, de Autorizație de securitate la incendiu, dar și de proiect tehnic.
Potrivit documentației, vor fi făcute de noi compartimentări, vor fi înlocuite finisajele interioare și exterioare, se va face reabilitarea termică, iar o parte din clădire va fi consolidată.
Trei luni pentru PT
Timp de trei luni se va lucra la proiectare, iar alte 18 luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor, începând de la data menționată pe ordinul de începere. Garanția lucrărilor va fi de cel puțin cinci ani.
Majoritatea societăților au și alte contracte cu primăria. Constructim ridică noul campus școlar pentru Liceul Lenau de pe Oituz, dar și Centrul Cultural Mărășești și lucrează împreună cu Extra-Prompt și la construirea primei săli de sport școlare cu tribune din Timișoara. Prodao-Ing a făcut proiectul pentru reabilitarea fațadei primăriei și pentru noua clădire a Direcției Fiscale de la mall.
Sunt aproape șase ani de când se vorbește despre modernizarea clădirii Grupului Școlar „Emanuil Ungureanu”, aflată la doi pași de primărie. Imobilul a devenit un adevărat pericol pentru elevi, profesori și trecători. Nu de puține ori trecătorii au fost puși să ocolească zona, care a fost delimitată cu bandă de la Poliția Locală din cauza faptului că se desprindeau bucăți din clădire.
Construcția imobilului din centrul orașului a început în anul 1899, iar inaugurarea s-a făcut în septembrie 1900.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Constructim reabilitează Colegiul Ungureanu, cu 4,3 milioane de euro. Până în anul 2023
Trimite articolul
XCite lucrari incepute si lasate fara continuitate are aceasta capusa la bani publici numita Constructim ?
La acest prestigios colegiu se da oare examen de bacalaureat,si daca cumva se da, intreb si eu , in ultimii 10 ani care este procentul de promovare ?
Ca sa vedem cum se justifica cei 4,5 milioane de euro care se vor cheltui acolo?
Dupa aceasta uriasa investitie se va promova mai mult si cu note mai mari la acest prestigios colegiu?
Personal ma indoiesc.
bUEy ” COCOANA ” in disgusting
CAT! de.PROsta pHoti FI TOTUSI NU UITA CA! TECHNICRATII înclinam sa-l consideram pe LIVACHE totusi înaintea lu Bombo finca a condus VIA JOYSTICK 🙂
Asa may poticnit (nu snur ca la manivela) DAR a dus RO! la 1.000 mele-ARDE! GDP
DA ? 🙂
Hay că-ți dau ceva de polysat, asap!
-
ce ai fumat, boss?