Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, le-a „recomandat” recent reprezentanţilor Colterm să-şi vândă proprietatea deţinută pe Muntele Mic, un hotel a cărui construcţie a început în 2005 şi a rămas în roşu, dacă se află într-o situaţie financiară proastă. Directorul general al SC Colterm SA Timişoara, Aurel Matei, a explicat, joi, care este „istoria” acestui hotel, precizând că nu se va mai investi în această construcţie, pentru că societatea „nu are ca obiect de activitate turismul sau alte meserii de acest gen”. „Bella Vista este o fostă cabană a Uzinelor Electrice Timişoara, a fost o cabană din lemn, care s-a deteriorat şi a ars în urma unui incendiu, a rămas doar fundaţia. Construcţia, realizată din fonduri proprii, a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie al Colterm. În 2005 a început construcţia, iar în 2008 s-au sistat lucrările, după ce a fost acoperită cabana, tot în Consiliul de Administraţie am hotărât să o acoperim, pentru că era păcat să pierdem banii investiţi. Conform devizului, valoarea totală a lucrării ar fi fost de 3,1 milioane de lei şi s-au cheltuit în jur de 1,6 milioane de lei. Mai mult ca sigur aici se va opri investiţia”, a declarat Matei.
Directorul companiei locale de termoficare a afirmat că ce se va întâmpla mai departe cu această construcţie vor hotărî Consiliul de Administraţie al Colterm şi Adunarea Generală a Acţionarilor, cu alte cuvinte Consiliul Local Timişoara. „Ori o scoatem la licitaţie, pentru că zona este atractivă, ori facem o asociere cu sindicatele, să se ocupe ei de cabană, ori o cedăm primăriei. Este păcat de investiţie, dar asta este. Nu mai avem fonduri ca să continuăm, nu ne putem noi ocupa de asemenea cabane, asta înseamnă personal angajat în acest sens”, a adăugat Matei.
3 milioane de lei pentru baza sportivă de lângă gunoaie
Directorul Colterm a vorbit şi despre o altă investiţie făcută de societate pentru echipa de fotbal Calor, baza sportivă de la CET Sud, amplasată în apropiere de platforma unde sunt împachetate în baloţi deşeurile timişorenilor, un loc unde… Aurel Matei spune că n-ar merge să facă sport. „Este o investiţie care a demarat în 2005, aprobată tot prin hotărârea Consiliului de Administraţie. Această bază cuprinde un teren de sport, clădirea vestiar, parter plus mansardă, diverse utilităţi, partea de tribune, tabela de sport. Era un proiect mai amplu, dar s-a renunţat la el. Lucrările, sau o parte din ele, s-au finalizat in 2008, au costat aproximativ 3 milioane de lei. Baza a fost construită tot din fonduri proprii şi nu de la bugetul local. Oportunitatea acestei investiţii nu vrea să o spun eu, ci cine a promovat-o”, a mai declarat Matei, care conduce societatea Colterm de la sfârşitul anului 2008, înainte ocupând funcţia de director adjunct.
Baza sportivă este închiriată în prezent, iar Matei a precizat că echipa de fotbal a fost desfiinţată, nu mai este înscrisă în campionat. „Am rămas cu această bază sportivă. Noi nu ne putem ocupa să o întreţinem. Rămâne de văzut ce vom face şi cu această investiţie, dacă vrea cineva să o cumpere foarte bine”, a completat directorul Colterm.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara declarau, zilele trecute, că atât construcţia de pe Muntele Mic, cât şi baza de la CET Sud vor fi propuse spre vânzare.
Sursa foto: Colterm
Citiți principiile noastre de moderare aici!