Astfel, finalul lunii în curs va găsi compania de termoficare cu un stoc de 6.200 de tone de cărbune. În total, pentru asigurarea necesarului aferent sezonului rece următor, Colterm vrea să cumpere 250.000 de tone de cărbune.
„Totodată, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am încheiat contracte cu opt furnizori, principalii doi fiind Romgaz și OMV-Petrom, pentru cantitatea de 190.165 MWh. Pe de altă parte, în premieră pentru sistemul centralizat de termoficare, conform OUG nr. 27/2022, am reușit să creăm și stocuri de gaze naturale. Mai exact, a fost înmagazinată, până în prezent, cantitatea de 3.273,153 MWh de gaze, cu precizarea că, până în luna octombrie, vom avea un stoc de gaze naturale de 40.320 MWh”, a precizat administratorul special al Colterm.
Alexandru-Cristian Amza a mai declarat că, în ceea ce privește lucrările de investiții demarate pe rețelele termice secundare și primară, la ora actuală se află în curs de execuție proiectul pe fonduri europene privind retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer.
„De la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană (martie 2021) și până în prezent au fost finalizate 16 lucrări, iar 17 se află în derulare sau în fază de demarare. Concret, au fost executate lucrări pe o lungime de 4.225 metri de rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 47 %) și 16.140 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 80,31 %).
În acest context, dorim să aducem la cunoștința timișorenilor că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică, fapt pentru care le cerem încă o dată scuze clienților noștri, le mulțumim pentru înțelegere și încredere și dorim să îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre și a viitorului termoficării din Timișoara”, a mai declarat administratorul special al Colterm.
Potrivit lui Amza, au fost demarate și o serie de reparații la 12 mori de cărbune de la cazanele de abur de la CET Sud. De asemenea, a fost reparat sistemul de control de la turbina cu abur de la CET Sud, probele urmând să fie efectuate în luna octombrie.
Simultan, Colterm execută și lucrări pentru eliminarea neetanșeităților de pe rețelele primară și secundare, astfel încât să fie asigurate condiții optime de furnizare a energiei termice, în sezonul de încălzire 2022-2023.
În prezent, angajații companiei de termoficare lucrează la documentația pentru achiziția unor lucrări de reparații la cazanele de abur de la CET Sud (eliminare neetanșeități pe canalele de gaze; reparare electrofiltre; reparare instalație de evacuare zgură și cenușă etc.).
„În spiritul transparenței și a corectei informări, dorim să mai aducem la cunoștința timișorenilor că, până în prezent, au depus cereri de deconectare individuală 320 de proprietari de apartamente, iar 25 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice.
Pe de altă parte, faptul că sistemul centralizat de termoficare reprezintă, totuși, viitorul, așa cum se întâmplă, de altfel, și în țările din Europa Occidentală, o demonstrează faptul că, de curând, un dezvoltator imobiliar a „pariat” pe Colterm. Mai exact, acesta a solicitat branșarea la rețeaua de termoficare a Colterm a unui bloc nou cu 85 de apartamente și două birouri, care urmează să se construiască în zona de nord a municipiului Timișoara”, a precizat Alexandru-Cristian Amza.
Pe aceeași temă:
Colterm, amendată cu aproape 72 de milioane de lei pentru că nu a cumpărat certificate de poluare
Colterm va contesta amenda primită de la Administrația Fondului pentru Mediu
Trimite articolul
Xtimisoara e plina de chiriasi, si doar chiriasii mai sunt pe colterm, deci aia n-o sa plece, nu pentru ca n-ar vrea, ci pentru ca nu se poate.
-
Asa crezi tu?! Esti destept de bubui! Proprietarul apartamentului in care locuieste chiriasul decide daca ramane bransat la Colterm sau instaleaza centrala de apartament. Nu chiriasul decide. Mai sunt multi gogu in oras?!
-
Cunosc cazuri în care a rămas proprietarul fără chiriași, iarna asta, într-un bloc unde există deja centrale. Mentalitate de “latifundiar”: nu investesc nimic, doar să iasă banu’. În fine, oamenii și-au luat bocceluța și s-au cărăbănit.
-
aha, deci tot au ramas legati la colterm. e bine ca ne-ai lamurit.
-
Tu ai auzit de debranșări iarna, sau scrii doar ca să te afli în treabă? Habar n-am dacă proprietarul s-a debranșat luna asta sau nu.
-
daca habar n-ai, vorbesti aiurea. si cine a zis de debransari iarna? tu chiar ca vorbesti aiurea.
-
@gogu hai că-ți desenez, deoarece nu pari cea mai ascuțită unealtă din șopron. Luna trecută nu se putea debranșa nimeni. Luna asta nu știu dacă a făcut-o, nu am întrebat.
Însă ai tras tu concluzia, că a rămas ăla branșat. O fi rămas branșat (asta nu știu), dar fără chiriași în plină iarnă (asta știu). Mă gandesc că acum contemplă două posibilități: să nu mai fie zgârie-brânză; sau să aștepte după alți chiriași care acceptă 15°C în casă iarna.
Există o categorie aparte de oameni, cei cu convingeri de nestrămutat. Nu întâmplător, se cam suprapune (categoria, singular) cu alte două categorii: a celor care postează ca să se afle în treabă și celor care au aichiuul cam cât numărul de la pantof.
-
bai babuinule, scrie si in articol – ” au depus cereri de deconectare individuală 320 de proprietari de apartamente, iar 25 au solicitat debranșarea”. or fi si proprietari omenosi, dar realitatea e alta. tot ce spui tu e ce BANUIESTI. chiar tu recunosti ca habar n-ai. fii sigur ca se vor gasi mereu chiriasi, mai ales vara. scenariul e foarte simplu. “e caldura?” “da, uite, e bransat la colterm”. si gata. la iarna, chiriasul sta in frig, nu DELOC problema proprietarului. ce-o sa faca? ce-are de pierdut proprietarul daca pleaca chiriasul? “nu se putea debranșa nimeni” bla bla bla. esti degeaba, esti bun de pus in politica!
-
-
-
E oare adevarat ca la termocxentrala Mintia care asteapta sa fie vanduxta există două grupuri, unul recent modernizat de 210 MW și unul nou nouț de 230 MW, încă nemontat?
-
6 grupuri de 210 MW
-
Ma refeream la cele despre care nu poate cineva sa spuna ca sunt “fier vechi”, asa cum in mod fals s-a spus de ex despre flota (pe langa multe fabrici, unele noi, moderne).
-
-
Cam asa cu modernizarile astea, sa nu carecumva sa iasa “invesxtitorul” pe pierdere, sa-i dam cumva niste bani de la stat, saracu’ “invesxtitor”, n-ar face si el niste bani usor?
-
se privatizeaza profitul, se socializeaza pierderile. Frumos, de dreapta, ba chiar dreapta modern!
#RevolutiaBuneiGuvernari
#Idiocracy
O sa i nai cumpere ….la ala :))astia habar nu au cate debransari se fac sau abonati mai au…au contracte cu asociatia de propietari..ce se in5rampla in interiorul asociatiei nu e treaba lor punct.Solicita ilegal acea taxa de 500 ron pe care doar neinformatii o platesc..
“viitorul, așa cum se întâmplă, de altfel, și în țările din Europa Occidentală”. Ați uitat să băgați și ceva fraze cu: valori, echitabil, sustenabilitate, incluziune, diversitate șamd.
Sunt convins că îți trebuie mult creier să te îndatorezi pe vreo 25-30 de ani ca să cumperi un apartament în care să îngheți — al dezvoltatorului parior.
S-au dus vremurile cu “noi plătim puțin la căldură și stăm în kilotzi”. Sigur, gazul va fi scump si pentru cei cu centrale, dar dacă integrezi pe tot anul, plus confortul de a avea căldură și apă caldă când vrei, s-ar putea să ieși mai bine.
PS: numerele alea nu par reale. Și s-ar mai putea schimba (a se citi: mări considerabil).
Descultii patrioti nu sunt obisnuiti cu ideea conform careia vara cal, iarna magar. De criticat, insa e capabili cu daruire maxima.
Care i blocul ala sa stiu sa nu mai cumpar…ala a vrut sa iasa ieftin si sa vanda scump..trist e ca multi vor lua teapa..
-
Pait trebuie sa fi cretin sa nu te documentezi ce tip de incalzire ai cand te documentezi pentru un apartament nou.Si trebuie sa fi de-a dreptul prost sa iti tiei un apaprtament nou cu incalzire de la Colterm. La cate amenzi au de platit si la cate avarii au prin toata Timisoara, nu va fi rentabil in veci asta daca nu ajungi sa ai cate 1-2 saptamani de frig in lunile de iarna cand mai pusca cate o conduca sau ramane colterm fara gaz si carbune.
E interesanta exprimarea.. sa auzi de la administratorul special pus acolo ca sa salveze Colterm ca dezvoltatorul imobiliar a PARIAT, e grav. Nici macar el nu are incredere ca se poate salva. In fapt, totul e un pariu si tine de noroc 🙂 vai s-amar cum ajung toti analfabetii sa conduca… probabil domnul e obisnuit sa joace totul la pariuri, care de altfel e mentalitatea majoritatii romanilor .. da-i inainte cu tupeu, vedem ce iese. Eh uite ca de cele mai multe ori nu iese nimic sau iese ceva extrem de prost. Pariuri… lol