Din 1 septembrie, cel mai probabil Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timişoara se va comasa cu Colegiul Tehnic de Vest, care în prima sesiune a examenului de bacalaureat a înregistrat promovabilitate zero. Tot în Timişoara Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii ar putea fi comasat cu Şcoala generală 11 şi Grupul Şcolar Industrial C.F.R , care la fel, a avut o promovabilitate zero la prima sesiune a examenului de bacalaureat.
Comasarea Liceului de Poştă cu Grupul Şcolar C.F.R. a creeat o serie de reacţii de nemulţumire din partea profesorilor liceului de Poştă şi Telecomunicaţii care susţin că există interese personale ascunse pentru a se face această comasare. „Un liceu ca al nostru cu 600 de elevi, cu 20% procent de promovabilitate la examenul de bacalaureat îl comasezi cu o şcoală care nu a avut niciun elev promovat la bacalaureat, nu mai are clase, se desfiinţează, atunci înseamnă că ceva acolo trebuie să fie”, ne-a spus profesoara Valentina Udrescu, reprezentul FEN din cadrul Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara.
În ceea ce priveşte locaţia liceelor care urmează să fie comasate elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest vor merge la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, iar ce de la Poştă şi Telecomunicaţii se vor muta la C.F.R. „Cu această comasare se eliberează o clădire care a fost retrocedată. Aşa cum şi la liceul Poştă problema principală care se pune este problema patrimoniului, fiindcă ei funcţionează într-o clădire care nu aparţine primăriei şi pentru care se plăteşte o chirie relativ substanţială lunară. Este vorba de 14.200 de lei pe lună”, ne-a spus inspectorul general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş, Francisc Halasz.
Potrivit reprezentanţiilor Inspectoratului Şcolar Timiş probabil şi în Lugoj va avea loc o comasare. Este vorba despre o comasare între Crupul Şcolar „Ştefan Odobleja” şi Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”. „Unul dintre licee are copii foarte puţini şi nu va mai rezista” a precizat inspectorul general-adjunct, Francisc Halasz. Potrivit oficialilor din Inspectoratul Şcolar Timiş, elevii liceelor care se vor comasa nu vor fi afectaţi decât de faptul că vor fi nevoiţi să înveţe într-o nouă clădire, specializările păstrându-se în continuare. Legat de modul în care vor fi afectaţi profesorii de aceaste comasări, Halasz a mai precizat: „Dacă cele două şcoli se comasează, atunci înseamnă că s-au comasat şi profesorii, deci unul nu există fără celălalt. Se comasează instituţia în sine, iar instituţia din punct de vedere al personalului înseamnă pe de o parte copii, pe de altă parte profesori”.
Totodată reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au mai spus că vor avea loc şi alte comasări între şcoli şi grădiniţe, dar nu s-a luat încă o decizie definitivă. Decizia finală o va lua consilul local conform unui aviz al Inspectoratului Şcolar Timiş.
Sase scoli din Timisoara se comaseaza
Citiți principiile noastre de moderare aici!