Desigur, ştirea este comentată şi de reprezentanţii din teritoriu ai Gărzii Financiare. Chiar dacă fiecare dezbate despre ce şi cum îi va aştepta în perioada următoare, la nivel sindical nu sunt încă discuţii referitoare la eventuale măsuri de protest în cazul în care se ajunge la reorganizare. Deocamdată, problemele cele mai arzătoare pentru angajaţii de la Finanţe sunt legate de salariile care le-au fost reduse.
Totuşi, de cele mai multe ori o reorganizare presupune în România şi renunţarea la ceva posturi. Iar o asemenea măsură nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Necunoscutele legate de reorganizare sunt multe.
În continuare se aşteaptă apariţia unor precizări clare de la minister legate de acest subiect.
Şeful Gărzii Financiare Timiş, Florin Frugină, spune că, deocamdată, nu se ştie ce se va întâmpla: „În afară de ceea ce se poate citi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice nu am alte informaţii”.
Cert este că la nivelul Timişului Garda Financiară nu stă prea bine cu personalul. Există 42 de oameni angajaţi, cu opt mai puţini decât ar cere schema de comisari necesari. „Nu se ştie încă până la ce nivel va ajunge reorganizarea”, a mai spus Frugină.
M. H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!