Reprezentanții CE i-au felicitat pe oficialii Aquatim pentru proiectele europene câștigate. A venit, la Timișoara, o delegație formată din Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România din cadrul DG Regio, Florentina Tăutu, manager de program CE, Cezar Caleap, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, și Cătălin Bălan, director general al Autorității de Management POIM din cadrul aceleiași instituții. Discuțiile s-au bazat în special pe investițiile din cadrul POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare.
Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, a prezentat delegației CE detalii despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, cu finanțare POIM, aflat în derulare. Societatea de apă și canal investește 180 de milioane de euro în județ în localitățile cu peste 2.000 de locuitori din Timiș. Proiectul include 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, șase stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare și un sistem SCADA regional, de monitorizare și control automatizat, de la distanță, al stațiilor. Lucrările se vor face în perioada 2019-2023.
„Vă felicit pentru modul în care reușiți să vă implicați în cercetare și să atrageți finanțări pentru astfel de proiecte. Vă încurajez, totodată, să continuați pe această direcție, deoarece Uniunea Europeană este deschisă la a oferi fonduri pentru cercetare în domeniul alimentării cu apă”, a spus reprezentantul CE, Carsten Rasmussen.
La finalul întâlnirii au fost prezentate și vechile hărți ale sistemului de apă și canalizare din Timișoara, documente pe care Aquatim le-a primit anul acesta de la Primăria Munchen.
„Hărțile, realizate cu măiestria și migala specifică începutului de secol XX, când mâna omului desena cu o acuratețe incredibilă orice detaliu, au fost primite cu mult entuziasm de către musafiri. Ei au fost impresionați nu numai de valoarea artistică a hărților, ci și de faptul că Timișoara dispunea, la momentul respectiv, de o rețea de canalizare atât de bine realizată, încât a servit ca model pentru alte orașe europene”, mai spun reprezentanții Aquatim.
S-a discutat și despre programele de cercetare și dezvoltare profesională ale societății și ale fundației sale, Aquademica. Oficialii Aquatim spun că au adus plus valoare companiei și colaborările cu universități de prestigiu din țară și din Europa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!