Marți, 26 noiembrie 2024, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) a organizat o conferință de presă pentru a anunța lansarea a trei proiecte de anvergură cofinanțate prin Fondul Social European Plus (FSE+). Aceste inițiative vizează adaptarea angajaților la cerințele dinamice ale pieței muncii și promovarea dezvoltării durabile prin cursuri de formare profesională.
„Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți prezenți astăzi la această conferință de lansare a celor trei proiecte. Acestea reprezintă o continuare a preocupărilor de profesionalizare a angajaților, a mediului de afaceri pe care CCIAT încearcă să o facă de foarte mulți ani, după cum știți, la fel ca restul Camerelor de Comerț. Participăm din nou la o premieră a CCIAT pentru că suntem lider de proiect în trei mari regiuni: regiunea de Vest, Sud-Muntenia și Sud-Est.
Este într-adevăr o premieră pentru noi pentru că este prima dată când reușim să acoperim zone atât de vaste, ceea ce ne încântă și ne bucură că mediul de afaceri este sprijinit prin aceste cursuri gratuite. Scopul acestor proiecte este să sprijine angajații în procesul de adaptare la cerințele pieței muncii pentru a face față provocărilor economice actuale”, a spus directorul general al CCIAT, Mihaela Tomescu.
Cele trei proiecte prezentate sunt:
- #Skills4Future: Dezvoltarea Competențelor Digitale, Durabile și Antreprenoriale în era tehnologiei (ID 311110)
- Ecotech – Integrarea competențelor ecologice și digitale pentru dezvoltarea sustenabilă în regiunile Vest și Sud-Est (ID 310939)
- FlexCop – Flexibilitate în dobândirea de competențe și cunoștințe pentru acces la noi oportunități profesionale (ID 302244)
Aceste inițiative vor sprijini în total 1809 angajați cu vârste între 18 și 65 de ani, provenind din diverse domenii, prin programe de formare profesională. Cursurile acoperă competențe digitale, sustenabilitate, managementul deșeurilor și marketing digital, răspunzând nevoilor actuale ale pieței muncii. De asemenea, platformele educaționale online dezvoltate vor oferi acces la resurse moderne de formare și bune practici.
Rafaela Colban, managerul proiectului #Skills4Future, a subliniat importanța pregătirii angajaților pentru o economie digitalizată: „Aceste proiecte răspund necesității de adaptare la schimbările rapide ale tehnologiilor și piețelor”. Cecilia Mateș și Lara Barbu, managerii proiectelor Ecotech și FlexCop, au evidențiat beneficiile aduse regiunilor implicate și angajaților participanți.
Proiectele sunt implementate în colaborare cu parteneri precum Camera de Comerț și Industrie Hunedoara, Fundația Eurotraining, și Camera de Comerț Vrancea. Finanțarea este asigurată prin Programul Educație și Ocupare (2021-2027), în cadrul apelului „Ține Pasul”.
Prin aceste inițiative, CCIA Timiș își reafirmă angajamentul de a sprijini angajații și angajatorii în procesul de adaptare la provocările economice actuale și viitoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!