Succesul unui asemenea angajator în căutarea de noi talente este unul garantat. Spre exemplu, Google a primit, în doar câteva zile de la lansarea căutărilor pentru a găsi angajaţi în România, peste 75.000 de CV-uri.
De câteva zile, pe site-urile de recrutare a fost publicat un anunţ de angajare lansat de producătorul celebrului sistem de operarea Windows. Oraşele vizate pentru slujbele de programatori sunt Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, dar şi Timişoara. Compania Microsoft este deja prezentă în oraşul de pe Bega, în 2008 preluând afacerea Greenfield, care deţinea site-ul ciao, cel mai important site de comparaţii de preţuri şi review-uri de produs din Europa. La acea oră, 60 de angajaţi, care activau la sucursala Ciao din Timişoara, au fost trecuţi în barca Microsoft.
Se caută ingineri de software cu experienţă în domeniu, specialişti în domeniul serverelor. Aceştia trebuie să cunoască limba engleză şi să fie absolvenţi ai unei facultăţi de specialitate. În ceea ce priveşte Timişoara, aici se caută ingineri dezvoltare soft (Software Development Engineer). Este vorba de slujbe full-time, pentru personal cu un an vechime. Conform anunţului, slujba este oferită pentru dezvoltarea produsului Ciao/ Bing.
Americanii au oferte, la Timişoara, şi pentru cei aflaţi în anii terminali de facultate. Postul oferit se numeşte Internship Software Development Engineer. Se caută studenţi la calculatoare, inginerie sau IT. Sunt acceptaţi şi cei care au absolvit anul trecut. Pentru cei care decid să-şi trimită CV-urile pentru acest post, americanii promit să ofere un start perfect pentru cariera profesională a tinerilor.
Salariile ar putea creşte pe piaţa softiştilor
Timişoara este de câţiva ani principalul centru zonal pentru un alt mare producător din domeniul IT: Alcatel-Lucent. Anii trecuţi, sucursala locală a cunoscutului producător din domeniul telecomunicaţiilor a trecut prin numeroase proteste ale angajaţilor, speriaţi că vor rămâne fără slujbe în urma restructurării companiei. Specialiştii Telecom nu au rămas fără joburi, dar o mare parte dintre ei au fost transferaţi cu activitatea în curtea indienilor de la Wipro, iar o altă parte la HP. La jumătatea anului trecut, Alcatel-Lucent a trecut din nou la angajări, fiind recrutaţi peste 200 de softişti, dintre care 130 de viitori absolvenţi, pentru a susţine activitatea de dezvoltare software, mai ales pentru comunicaţiile în reţelele 4G.
Dacă de salarii nu s-au plâns protestatarii, apariţia concurenţei pe piaţa softiştilor ar putea conduce la o ajustare în sens pozitiv a sumelor plătite pentru aceşti specialişti. Pe piaţă există şi alte firme, de dimensiuni mai mici, specializate în acest sector, care şi-ar putea pierde angajaţii. Totuşi, transferul de personal va depinde foarte mult de ceea ce va oferi Microsoft sau alţi viitori angajatori interesaţi de piaţa timişoreană.
M. Hoster
Citiți principiile noastre de moderare aici!