În cadrul evenimentului vor avea loc trei concursuri: World Barista Championship, Latte Art şi Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). La prima probă, concurenţii trebuie să prepare patru espresso, patru cappuccino şi patru băuturi semnătură personală în 15 minute. Următoarea probă vizează prepararea a două băuturi caffe macchiato cu desen, două cappuccino cu desen şi două băuturi creaţie proprie cu desen în 8 minute. În ultima probă a concursului vor ieşi la iveală cei mai buni preparatori de Irish Coffee: concurenţii trebuie să facă două băuturi calde pentru care să folosească whisky, zahăr, cafea şi frişcă (nu sunt permise alte ingrediente) şi două băuturi reci, create de ei, din cafea, alcool şi orice alt ingredient doresc.
Bariştii îşi pot alege proba la care doresc să concureze, una sau mai multe. Pentru etapa naţională se vor califica primele trei locuri din campionatele regionale. Concursul va avea loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10, în food-court-ul Almondo de la Iulius Mall Timişoara. Cei care cred că prepară cea mai bună cafea se pot înscrie până vineri, la ora 19. Evenimentul este organizat de SCAE România.
„La Campionatul de Barista, intrarea este liberă, vizitatorii pot savura o cafea preparată în ceşti de porţelan, fiindcă vrem să vă oferim un moment de plăcere asemeni unui ritual”, spun organizatorii. Joi şi vineri, de la ora 10 la 19, oricine trece pe la food-court-ul din mall poate savura o cafea gratis.
M.M. Hojda
Citiți principiile noastre de moderare aici!