Deşi vremea este destul de bună, timişorenii nu s-au înghesuit la festivalul culinar din Piaţa Rozelor. Publicul a fost ceva mai numeros spre seară, la spectacolul de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul Folcloric Timişul.
Cei mai buni bucătari au gătit pentru cei prezenţi la Cupa Banatului, şi-au expus preparatele şi au fost premiaţi. Unul dintre participanţi, uica Mihai, încearcă să stabilească un nou record culinar, gătind 5.000 de găluşte cu prune. A început să le prepare sâmbătă şi va termina duminică.
Alţi participanţi au pregătit gulaş, au preparat frigărui, purceluşi la proţap şi deserturi apetisante, tort cu ciocoltată şi alte delicatese.
„Îi felicit că au vrut să participe la o astfel de competiţie, îi felicit că nu au avut emoţii şi că au preparat mâncăruri deosebite. De asemenea, îi felicit şi pe timişorenii care au venit să vadă bucatele şi să guste din măncărurile preparate. Vă aşteptăm mâine (duminică – n.r.) la competiţia cea mai importantă, spun eu, de gătit în faţa publicului. Acolo se va vedea măiestria lor. Câştigătorul va lua trofeul Cupa Banatului 2011”, a declarat maestrul în artă culinară Ştefan Bercea.
Duminică, între orele 10.00 şi 20.00, bucătarii şi cofetarii se vor întrece din nou pentru a pregăti cele mai gustoase mâncăruri şi deserturi.
Tot duminică mai multe modele vor defila îmbrăcate în rochii de ciocolată. Este vorba despre o colecţie a maestrului cofetar Silvian Miron, fără îndoială, cel mai cunoscut şi apreciat cofetar din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!