Valoarea totală a proiectului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice – modernizare și extindere infrastructurii de energie electrică și a IDSAI (Instalație de detectare, semnalizare și alarmare) în cadrul SCMUT – Clinicile Noi” Str. Gheorghe Dima nr. 5” este de 10,6 milioane lei inclusiv TVA.
„Am văzut în ultimii ani atâtea nenorociri la spitale din alte orașe, din cauza infrastructurii electrice învechite. Mă bucur că am reușit, împreună cu Spitalul Municipal, să obținem această finanțare din fonduri europene, care va crește gradul de siguranță al pacienților și al cadrelor medicale de la Clinicile Noi. Este o investiție extrem de importantă, iar condițiile contractului de finanțare sunt foarte avantajoase, primim peste zece milioane de lei, fără să fie nevoie să punem și noi bani”, a spus primarul Dominic Fritz.
Proiectul a fost depus la finele lunii martie și vizează lucrări de intervenție și modernizare la infrastructura electrică, precum și la sistemul de alertare și securitate la incendiu.
În prezent, spitalul este echipat parțial, cu instalații neconforme de detecție la incendiu, iar instalația electrică, potrivit expertizei, este într-o stare de degradare avansată, modificările succesive produse în timp ducând la o supraîncărcare a rețelelor și un grad ridicat de risc.
Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2023.
Finanțarea se face prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), iar cei doi parteneri – Primăria Timișoara (lider de proiect) și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara (partener) nu trebuie să contribuie financiar, finanțarea nerambursabilă fiind în proporție de 100%.
Trimite articolul
XPentru cei care au decedat arși de vii în secțiile destinate bolnavilor de covid, răspunde cineva ?
Nu mai ies frumoșii și liberii să protesteze ?
Acest spital nu respecta normele obligatorii legale , totul in detrimentul bolnavilor.
Acolo sint bolnavi cu boli care dau imunitate zero , boli grave,si sint tinuti cite 12 sau mai multi intr o incapere,intr o inghesuiala groaznica,grupurile sanitare sint totalmente insuficiente,si asta de ani de zile.
Iar autoritatile statului care ar trebui sa controleze si sa reglementeze situatia si sa o aduca in prevederile legale se fac ca ploua.
Nu pot sa ii inteleg pe medicii de acolo , medici foarte buni,care cunosc foarte bine aceste aspecte dar efectiv nu fac nimic pentru indreptarea situatiei.
-
Cotetul ala de incinta nu poate fi numit spital.
“Mai sigure?”
Cum ar fi sa fie SIGURE?
E totusi vorba de un spital… pentru oameni bolnavi care nu vin de drag acolo sau in concediu.
Clinicile Noi sunt problematice oricum…
Ar trebui ca medicii sa nu se mai inscrie la facultate de “dragul” parintiilor sau pentru “salariu”.
Cand va ganditi cariera alegeti sa mergeti la ce va pasioneaza si sunteti buni.
De “antrenori” e plina Romania, bine ar fi sa se mai umple de adevarati experti.
-
Lasa-i naibii de experti, ne trebüie “inflüenceri”, emotii, vrajeli.
Nimic schimbat de pe vremea lüi Platon de acüm 2300 de ani, aceeasi “corabie a prostilor” care isi alege “capitanül” pe orice alt principiü decat priceperea.
Mai de cürand, a scris Tom Nichols o carte tradüsa la noi ca “Sfarsitül competentei”, sa nü citim carti in tspe volüme groase gen Repüblica scrise acüm mii de ani. Vai, o carte? nü ün vlog? ptiü, piei drace! inadmisibil!
Democratia nü fünctioneaza (si n-a fünctionat nici in grecia antica, ci cü sclavi) cü prosti care “aü dreptül la o parere, egala ca valoare cü a oricüi, ca de, e democratie” si sisteme de valori anapoda. Cat despre medici, am avüt, le a zis Base sa plece din tara. Ce aü facüt beneficiarii serviciilor medicale atünci? S-aü simtit mai importanti avand salarii mai mari decat “spagarii aia nenorociti”? Bine atünci, sa se faca fiecare medic si sa se trateze singür. Saü sa privatizam sistemül, piatza se va regla singüra 🤪, üite ce bine fünctioneaza sistemül in süa, totul e sa fii in cei 5% bogati, ce te retine, depinde doar de tine 🤣😂?
#ghinion
#idiocracy