Chestorul Liviu Popa a spus că din momentul depunerii raportului la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş va fi întocmit dosarul de pensionare, care va fi trimis la Poliţia Română şi apoi la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), care va aviza sau nu cererea lui Goloşie.
Şeful IGPR a spus că Goloşie a luat această decizie după ce a analizat situaţia în care se află, ajungând la concluzia că aceasta este soluţia cea mai bună.
În ceea ce priveşte ancheta desfăşurată de IGPR privind situaţia administrativă de la Poliţia Deta şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Popa a spus că o serie de concluzii preliminarii vor fi făcute publice cât de curând. De asemenea, el a precizat că, în urma investigaţiilor făcute, s-a stabilit că Viorel Goloşie nu a sunat la 112 în noaptea scandalului, ci la dispeceratul inspectoratului de poliţie, conform procedurilor, pentru a raporta incidentele. Astfel, în privinţa acestui aspect, Goloşie nu a încălcat nicio normă şi a procedat conform funcţiei sale.
Viorel Goloşie este cadru militar din 1987, el activând un timp la Jandarmerie, iar apoi la secţii de poliţie din Timişoara şi Deta. Goloşie a ocupat funcţia de şef al Poliţiei Deta din 2000, postul fiind obţinut în urma unui concurs.
Fostul şef al Poliţiei Deta, Ioan Viorel Goloşie, a fost transportat la spital, miercuri, după ce i s-a făcut rău, rudele lui susţinând că bărbatul era supărat pentru că a fost nevoit să demisioneze din funcţie în urma altercaţiei petrecute sâmbătă noaptea, în care au fost implicaţi fraţii Roman, fiii primarului din oraş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!