Consiliul Local Timișoara a aprobat mutarea sediului Liceului de Arte Plastice din centrul oraşului, unde funcționa într-o clădire retrocedată Fundației Caritatea, în chirie, într-un imobil situat pe bulevardul Liviu Rebreanu. Anul şcolar trebuia să înceapă în noul sediu, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Orele se desfăşoară în continuare în sediul clădirii retrocedate din zona centrală.
Reprezentanţii Liceului de Arte au depus contestaţie la consiliul local pentru anularea hotărârii privind mutarea în noul sediu, aşă că aceştia spun că au început anul şcolar în acelaşi imobil pentru că nu au primit încă un răspuns din partea consilierilor. Conducerea instituției este nemulţumită de noua locaţie pentru că se află la o distanţă mult prea mare de casă pentru o parte din elevii care învaţă la acest liceu. O altă nemulţumire este legată de faptul că imobilul nu le oferă condiţii adecvate pentru desfăşurarea orelor de studiu, susțin reprezentanții școlii.
De cealaltă parte, oficialii din Inspectoratul Şcolar Timiş reacţioneză şi spun că cei din conducerea liceului se vor alege cu sancţiuni. „Este un caz fără precedent. Noi ne aşteptam să meargă pe Rebreanu. Nu putem să stăm cu mâinile în sân pentru că nu respectă legea. S-ar putea ca direcţiunea şcolii să fie sancţionată. Vom demite conducerea”, a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că în acest moment conducerea Liceului de Arte din Timişoara, consiliul de administraţie şi reprezentanţii părinţilor sunt responsabili de tot ceea ce se întâmplă în unitatea şcolară pentru că şcoala nu are autorizaţie de funcţionare. Oficialii din inspectorat au mai adăugat că primăria a anunţat că va încheia contractul cu proprietarul imobilului retrocedat din centrul oraşului în perioada următoare şi că nu va mai plăti nicio chirie sau alte utilităţi pentru clădirea respectivă.
Totodată, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat marţi că a fost în vizită la Şcoala Generală nr. 9 de pe bulevardul Liviu Rebreanu, iar acest imobil asigură spaţiul necesar pentru mutarea elevilor de la Liceul de Arte şi oferă „condiţii civilizate”, chiar mai bune decât cele de care dispun în sediul actual. Chiar dacă aici au loc încă lucrări la clădire, edilul spune că acestea se desfăşoară la exterior şi nu ar fi afectată activitatea şcolară.
„Sper ca cei de la Arte Plastice să revină la sentimente mai bune, iar cei de la sindicate să-şi vadă mai bine de treabă decât să aţâţe spiritele (…) N-a dat nimeni pe acolo (n.r. – pe la şcoala de pe bd. Liviu Rebreanu) exceptând-o pe directoarea adjunctă a liceului. Nu poţi forţa nota într-o clădire care nu îţi aparţine. Facturile nu se vor mai achita pe vechiul sediu. Mai există contract de închiriere până în 30 septembrie. Suntem dispuşi să facem investiţii în continuare la şcoala de pe Rebreanu, dar trebuie puţină colaborare”, a declarat Ciuhandu.
Prima zi de scoala la Liceul de Arte, tot in cladirea retrocedata
Conducerea Liceului de Arte refuza sa inceapa scoala in noul sediu, printre muncitori
Protest la Liceul de Arte Plastice din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!