Consilul Local Timişoara a aprobat mutarea Liceului de Arte din imobilul de pe strada Mihai Eminescu, din zona centrală, într-o clădire situată pe bulevardul Liviu Rebreanu. Acest imobil a intrat în reabilitare şi, deşi mai sunt doar câteva zile până la începerea anului şcolar, lucrările sunt departe de a fi finalizate.
„La Liceul de Arte se desfăşoară lucrări, ele se vor rezolva în următoarele săptămâni. Acoperişul, ingienizarea sunt terminate, s-a schimbat tâmplăria şi vor mai fi nişte lucrări de recompartimentare provizorie a sălilor. Elevii pot să meargă la şcoală. Sunt lucrări care se pot face şi cu ei”, a spus inspectorul şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş Francisc Halasz.
De cealaltă parte, reprezentanţii Liceului de Arte din Timişoara spun că luni vor începe orele tot în clădirea din centrul oraşului care a fost retrocedată Fundaţiei Caritatea, unde au stat şi până acum în chirie.
„Noi ieri am făcut consiliu şi am hotărât să începem anul şcolar în clădirea din centrul oraşului. Hotărârea Consiliului Local nu este definitivă şi irevocabilă. Ei nu ne pot obliga să mergem acolo. Aşteptăm rezultatele de la contestaţiile depuse la Consiliul Local şi la Prefectură, pentru că termenul nu a expirat. Nu ştiu cât vom rămâne aici. Nu mi se pare normal ca nişte copii să fie într-un loc în care se pun schele. Totul este nepotrivit, locaţia este nepotrivită pentru un liceu vocaţional de arte. Clădirea nu este gata. Cei de la Caritatea ştiu că o să începem anul şcolar acolo şi nu au nimic împotrivă”, a spus liderul sindical al Federaţiei Spiru Haret, Delia Georgescu.
Lucrările la noua clădire a Licelui de Arte sunt plătite de municipalite. „Noi am pregătit totul. De mâine (n.r. – vineri) se pot muta, dar nu noi îi mutăm. Noi ne ocupăm strict de spaţiu, nu luăm alte decizii. Decizia rămâne la Inspectoratul Şcolar. Dincolo de acest lucru mai sunt şi alte aspecte. Clădirea în care funcţionează nu are aviz sanitar, pe de altă parte se pune problema cine plăteşte chiria. Noi punem la dispoziţie spaţiul, dacă liceul vrea să îşi desfăşoare activitatea într-un alt spaţiu să şi-l desfăşoare. Igienizarea şi montarea parchetului sunt rezolvate. Lucrările care mai sunt se pot face în paralel cu activitatea didactică fără să-i afecteze în vreun fel”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea.
Ministerul Educaţiei a alocat în acest an 1,1 milioane de lei pentru reabilitatea a zece unităţi de învăţământ în judeţul Timiş.
„Suma primită este infimă faţă de nevoi. Lucrările s-au terminat”, a mai adăugat Francisc Halasz. Printre unităţile şcolare care au beneficiat de aceşti bani se numără şcoli şi grădiniţe din Voiteg, Moraviţa, Jimbolia, Traian Vuia, Balnoc, Pădureni şi Jamu Mare, dar şi Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara. Totodată, în judeţ există 48 de lucrări începute în urmă cu mai mulţi ani şi oprite din cauză că Ministerul Educaţiei nu a mai dat bani pentru executarea lor.
Problema Liceului de Arte a ajuns pe masa subprefectului de Timis
Protest al elevilor Liceului de Arte la sedinta Consiliului Local Timisoara
Liceul de Arte se poate muta oriunde, cu conditia… sa fie la Scoala Generala nr. 9
Citiți principiile noastre de moderare aici!