Se pare că metoda dă roade, având în vedere că în ultimele două luni datoriile spitalului nu au crescut, ceea ce este un lucru pozitiv. Cu toate acestea, spitalul are mult de recuperat, ţinând cont că are datorii de peste 10 milioane de lei. „Conducerea caută o modalitate sau mai multe de creştere a adresabilităţii către spital şi, prin asta, să ajungem la o creştere contractuală în raport cu sumele decontate de Casa Naţională de Asigurări. Adresabilitatea se poate creşte în câteva direcţii: contactarea medicilor de familie şi trimiterea cazurilor spre spitalul nostru, contactarea medicilor specialişti de diferite specialităţi, a specialiştilor din oraşele învecinate şi, de ce nu, scăderea numărului cazurilor care se îndreaptă spre ţările străine”, spune dr. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale. Dacă va creşte numărul de pacienţi, va creşte şi suma decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timis. Banii decontaţi reprezintă contavaloarea serviciilor medicale efectuate şi a medicamentelor administrate fiecărui pacient în parte, plus cazare şi masă.
Renovări la morgă
Dacă anul trecut cadavrele bebeluşilor care nu putea fi înhumate din cauza legislaţiei ambigue din domeniu erau depozitate în frigidere alimentare, anul acesta conducerea Spitalului de Copii a investit în reabilitarea sectorului în care se realizează depozitarea cadavrelor. Acum, corpurile neînsufleţite ale micuţilor sunt ţinute într-o cameră frigorifică, dedicată sugarilor.
„Reabilitarea a fost destinată compartimentului în care se realizează depozitarea şi autopsia propriu-zisă a cadavrelor, pentru că în cadrul acestui departament există şi un serviciu de anatomie patologică care a fost reabilitat în cursul anului trecut”, a mai spus dr. Mihai Gafencu.
La începutul anului 2010 existau şapte cadavre în morga Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Dintre acestea, cinci au fost înhumate până la această oră. Cel mai vechi cadavru cu acte nerezolvate era din anul 2006.
Citiți principiile noastre de moderare aici!