Tinerii care doresc să ştie care este motivul pentru care prin procesul Bologna se pune accent pe persoană şi nu pe materia predată şi care sunt diferenţele dintre învăţământul centrat pe student şi învăţământul centrat pe predare şi asimilare pot participa la conferinţa organizată de OSUT în acest scop la Universitatea de Vest. Studenţii vor putea participa la workshop-uri şi ateliere de lucru pentru a afla astfel mai multe despre drepturile pe care le au şi despre diferite sisteme de învăţământ. Specialişti în domeniu vor discuta cu tinerii la workshop-uri precum „Abordări convenţionale vs. Abordări ale învăţământului centrat pe student”, „Condiţii necesare pentru învăţământul centrat pe student, promovarea acestuia la nivel instituţional” şi „Sisteme alternative de învăţământ superior”. Înscrierile participanţilor se fac prin completarea unui formular pe adresa proiectului: dse.osut.ro.
Conferinţa „Învăţământ centrat pe student” este prima din cele două conferinţe ale proiectului cu caracter naţional şi internaţional „Dimensiunea Social-Educaţională din perspectiva studenţilor – DSE”, organizat de OSUT. Proiectul porneşte de la cercetarea nevoilor studenţilor, a cadrelor didactice, cercetarea calităţii învăţământului superior şi a angajabilităţii studenţilor. La baza organizării Conferinţei stau rezultatele celor o mie de chestionare, prin care studenţii UVT au fost întrebaţi în legătură cu nevoile lor, modalitatea de percepţie a studentului de azi, relaţia cu cadrele didactice şi evaluarea acestora, susţinerea financiară, desfăşurarea stagiului de practică etc.
Obiectivele DSE sunt: creşterea gradulului de conştientizare a studenţilor cu privire la importanţa implicării calitative în procesul educaţional, responsabilizarea participanţilor direcţi şi indirecţi (profesori şi studenţi) în vederea aplicării aspectelor ce ţin de dimensiunea social-educaţională, creşterea nivelului de exigenţă a studenţilor cu privire la metodele de predare.
M.M. H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!