Societatea comercială care are în proprietate fabrica de oțet nu are în plan conservarea acestei clădiri, din câte spune președintele CJ Timiș. Călin Dobra că a fost informat de primăria din localitate. Unii consilieri județeni spun că se are în plan demolarea fostei fabrici de oțet.
„De fiecare dată când mergem la Margina trecem pe lângă acea ruină. Noi venim de la Făget spre Timișoara și vedem ruina aceea. Doar ca imagine, pentru că noi vrem să arătăm că ne pasă, nu ca și casa lui Brâncuși care s-a prăbușit, ca și casa lui Muhle. E important pentru istorie și cultură. Un monument de arhitectură industrială. Dacă firma e «de demolare», o demolează și noi punem o placă din aceea că aici a fost un monument arhitectonic. Nu ne băgăm deloc pentru că cineva își bate joc de noi… Eu nu pot admite ca român să asist cu neputință la dărâmarea unor obiective, nu e ceva deosebit, dar dă culoare Timișului”, a spus Viorel Coifan în plenul CJ Timiș.
Președintele CJ Timiș a transmis că fosta fabrică de oțet de la Margina nu periclitează circulația pe drumul național care trece pe acolo.
„Nu este monument istoric, nu periclitează siguranța rutieră pe drumul național. Bineînțeles că noi am notificat primăria, în primă fază, care gestionează activitatea, ne-au dat un răspuns cine este proprietarul, este o firmă privată, dar firma respectivă nu a înaintat către primărie un posibil proiect de conservare pentru acea locație. Deocamdată locația este în conservare și din păcate această conservare duce la degradarea ei”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.
Trimite articolul
XSunt un fost salariat al acestei fabricii. Din pacate , dezastrul de acum se datorează iresponsabilitatii unei firme specializate în distrugere. Altfel, spus, cu oameni fara forme legale, au scos tot ce a fost cupru si inox distrugînd construcțiile. Firmele sunt din București și din Constanța. In acelasi fel au distrus SOLVENTUL din Timișoara și Combinatul dim Valea Calugareasca
Daca conducerea SOLVENTULUI si a secției Marginea ar fi știut cum să facă o privatizare, probabil nu s-ar fi ajuns aici. Oricum, nemernicii nu ar trebui lăsați așa. Ar trebui să plătească pentru ce au făcut.
A spune că ceea ce se vede acum în curtea fostei fabrici este conservare mi se pare o gluma de prost gust. Și nu înțeleg, de ce construcții din 1913 – 1931 nu se consideră monumente istorice.