Alesul social democrat crede că în cei aproape șapte ani de când Nicolae Robu este primar s-ar fi putut face mult mai multe în Timișoara. Mai ales că orașul are un buget anual de 300 de milioane de euro.
„Primul lucru care îmi vine cap este mizeria din oraș. Peștele de la cap se împute. (…) Organizația PSD Timișoara îi cere imperativ primarului Nicolae Robu să facă o declarație publică prin care să anunțe termenul de finalizare al Planului Urbanistic General al Timișoarei. Conform Legii 350/2001 și conform Ordonanței 7/2011, primăria are obligația să actualizeze PUG între 5 și 10 ani. La noi, din 2002 au trecut 17 ani”, a atras atenția consilierul PSD.
Conform legii, termenul de valabilitate al PUG se prelungește o singură dată prin HCL până la intrarea în vigoare a noului PUG, dar fără a se depăși 10 ani de la data depășirii termenului de valabilitate.
Probleme cu străzile
Idolu spune că este inadmisibil și faptul că Primăria Timișoara încă nu are un inventar clar al domeniului public.
„PSD Timișoara solicită din nou imperativ finalizarea inventarierii domeniului public. Ultimul termen era 31 decembrie 2018. Am avut în ultima ședință de plen prima înscriere în cartea funciară a două străzi, Gospodarilor și Cehov. Ni se spune că sunt multe în această situație, intrând în discuție am aflat că sunt străzi pe care nu se pot da numere la case, că nu există”, a mai spus Idolu.
Alesul social democrat susține că Primăria Timișoara încalcă legea, care sancționează aspru asemenea încălcări.
„Cum se poate ca Timișoara, din 1998, înțeleg că s-a mai făcut ceva de-a lungul timpului, dar cu primar în funcție din 2012 să răspundă în ședința de consiliu invocând această lege că or fi sute de străzi neînscrise în CF, dar nu se poate face peste noapte. Peste noapte înseamnă atâția ani. Trebuia măcar să se înființeze o comisie… Oare de ce nu se actualizează PUG și nu se face inventarierea domeniului public? Rog insistent Curtea de Conturi să revină asupra subiectelor inventarierea domeniului public și a Planului Urbanistic General. Cred că intenționat s-a creat acolo o dezordine și un balamuc încât nu mai înțelege nimeni nimic”, a mai spus Idolu.
De menționat și faptul că PSD a avut viceprimar în Timișoara până în martie 2016. Traian Stoia răspundea, printre altele, și de Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, adică fosta direcție de patrimoniu. Oricum, Idolu spune că nu există un alt om în Primăria Timișoara care să ia decizii, în afară de Nicolae Robu.
„Să fim realiști și să vedem cum funcționează PMT, există un om care dă comenzi de sus până jos și își și asumă. Există lege care spune că se înființează o comisie de inventariere a domeniului public. La noi nu există această comisie. Curtea de Conturi, am informații, a semnalat în planul de măsuri pe care trebuie să-l realizeze PMT și nu știu cât mai poate amâna. Domnul primar a spus că nu se poate face peste noapte. Dar au trecut 7 ani de mandat, 7 ani nu înseamnă peste noapte”, a conchis alesul municipal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!