Excedentul bugetar vine și din faptul că s-au depus proiecte europene, unde Consiliul Județean Timiș trebuie să asigure cofinanțarea într-un anumit procent, dar și pentru că unele instituții aflate în subordinea administrației județene nu și-au cheltuit banii alocați. Cel mai fericit scenariu ar fi ca banii din excedent să meargă anul viitor spre proiectele aflate pe lista de investiții.
„Anul 2017 a fost un an de lucru, al proiectelor, am și depus proiecte pe finanțare europeană, am și depus proiecte pe fonduri europene și guvernamentale, iar unde nu putem obține acest lucru venim și intervenim cu bugetul propriu. Excedentul bugetar este de aproximativ 170 milioane lei. Așteptăm aprobarea legii bugetului de stat și a procedurilor care vor fi puse în aplicare și atunci vom afla exact dacă se va lua în calcul diminuarea excedentului, dacă va trebui acoperită finanțarea privind cheltuielile de funcționalitate sau va rămâne, la fel ca și anii trecuți, la latitudinea consiliului județean, pentru lista de investiții”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.
Liderul CJ Timiș a spus, zilele trecute, că există o problemă legată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care, „la nivelul bugetului alocat au reușit să aibă execuție doar într-un procent de 10 la sută la nivelul anului 2017, ceea ce este o mare problemă”.
Adică banii au fost alocați, dar nu au fost investiți, iar finalul de an vine cu excedent bugetar…
Citiți principiile noastre de moderare aici!