Compania Naţională de Investiţii a cerut Consiliului Judeţean Timiș transmiterea unei documentaţii care să cuprindă extrasul CF, fotografii ale amplasamentului, o hotărâre de consiliu judeţean cu predarea amplasamentului pentru minister, o hotărâre a consiliului judeţean cu un angajament de a asigura finanţare pentru racordurile la utilităţi şi lucrările de sistematizare şi alte documente.
Sunt necesare 12 hectare de teren pentru ceea ce presupune construcţia unui stadion şi a unei săli polivalente, cu toate componentele anexă – o zonă publică, parcare, o zonă tehnică şi alte anexe.
„Ca şi variante pentru realizarea acestei investiţii ar fi locaţia actualului stadion Dan Păltinişanu sau pe Calea Torontalului, unde la ora asta are activitate aviaţia utilitară, în condiţiile în care vom găsi o altă locaţie, poate chiar în zona aeroportului, pentru desfăşurarea activităţii aviaţiei utilitare”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.
Stadionul va avea aproximativ 35.000 de locuri, iar sala polivalentă 12.000-15.000 locuri. Vor fi una lângă alta, în acelaşi complex.
„Cei de la Compania Naţională de Investiţii vor să sprijine investiţia, dar noi ne asumăm anumite obligaţii pentru proiect. Suma estimativă pentru proiect este de aproximativ 85 de milioane de euro, finanţată de Compania Naţională de Investiţii. Consiliul judeţean pune terenul la dispoziţie, utilităţi şi alte studii necesare”, mai spune Dobra.
Un alt studiu făcut de consiliul judeţean pentru locaţia unui stadion este în zona Covaci, la centura muncipiului Timişoara, unde este teren disponibil pentru diferite investiţii la nivelul autorităților judeţene.
„Consider că este un proiect foarte important pentru judeţul Timiş. Prin crearea unui astfel de complex sportiv modern Timişul poate atrage în Timişoara competiţii de nivel naţional, internaţional şi mondial, ceea ce duce şi la o dezvoltare economică şi la o promovare a municipiului Timişoara şi a judeţului Timiş. Fiind un proiect destul de mare, care necesită o pregătire atentă şi serioasă din punctul de vedere al întregii documentaţii, realizarea lui ar fi posibilă în 3 ani de zile. Sperăm ca acest proiect să demareze în anul 2015”, spune vicepreşedintele CJ Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!