Primăria Timișoara vrea să reabiliteze Piața Victoriei și străzile adiacente, care fac legătura cu alte puncte importante din centru, considerând că zona nu este promovată suficient din punct de vedere turistic, iar calitatea urbană a acesteia este în scădere.
„În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat”, spun reprezentanții primăriei.
Însă, înainte de lansarea concursului de soluții arhitecturale, primăria avea nevoie de o firmă care să elaboreze documentația pentru acesta. Zis și făcut. Primăria Timișoara a semnat „contractul pentru organizarea concursului internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea și modernizarea zonei formate de Piața Victoriei și șapte străzi adiacente din zona Cetate” cu Ordinul Arhitecților din România. OAR a fost singurul operator economic interesat de proiect.
„Piața Victoriei și străzile din jurul ei sunt emblematice și pline de semnificații istorice și culturale pentru timișoreni. Acest concurs internațional de soluții le va pune în valoare și le va integra în țesutul urban existent. Mizăm foarte mult pe calitatea și atractivitatea spațiului public care va rezulta și faptul că Ordinul Arhitecților va gestiona organizarea acestui concurs este un mare plus”, a declarat primarul Dominic Fritz.
În serviciile de consultanță vor fi incluse:
• regulamentul și calendarul de desfășurare
• analizarea și evaluarea costurilor de proiectare,
• elaborarea temei de concurs,
• asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului,
• realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului,
• sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților,
• organizarea și funcționarea secretariatului de concurs,
• asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.
Zona vizată este constituită din Piața Victoriei și străzile N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand.
Pentru aceste servicii de consultanță, Primăria Timișoara este dispusă să dea puțin peste 64.000 de euro, cu tot cu TVA (267.666 lei fără TVA; 318.522,54 lei cu TVA).
„În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat”, transmit reprezentanții PMT.
Pe aceeași temă
Se lucreaza in Piata Victoriei. Se schimba dalele sparte, santierul mare incepe abia in 2019
Trimite articolul
XMetoda clasica de a stoarce bani din bugetul public!
“LICITATIE cu o singura oferta ” sau bani cu dedicatie ??
Daca vreti sa faceti ceva cu adevarat benefic pentru TIMISOARA fiti un exemplu pentru tara renuntati la IMPOZITE pentru masini apartamente/case.