“Există două compartimente ale acestui centru: unul este Oncomed, care cuprinde cabinete de consultaţii în oncologie ṣi hematologie, iar al doilea este Oncohelp, care cuprinde spitalul unde se fac tratamente cu internare de zi sau pe mai multe zile. Centrul se află în contract cu CJAS Timiș ṣi funcționează în regim de spital. De un an, spitalul beneficiază ṣi de un computer tomograf. Toată gama de boli din sfera hematologiei de la anemii, la sindroame hemoragice de tipul purpurei trombocitopenice imune, la limfoame, leucemii cronice, limfoame maligne, gamapatii monoclonale de tipul mielomului multiplu sau macroglobulinemiei Waldenstrőm beneficiază de atenția medicilor de aici. Nu se poate asigura încă tratamentul leucemiilor acute, având în vedere lipsa unui compartiment de terapie intensivă. În curând, centrul va avea ṣi un compartiment de paleaţie, atât de necesar pacienţilor cu patologie hemato-oncologică”, spun reprezentanții centrului.
Consultațiile se realizează în baza unei bilet de trimitere de la medicul de familie, gratuit, pe bază de programare. În fiecare zi există medici specialiști hematologi care oferă consultații, în intervalul orar 8-16, iar lunea ṣi miercurea până la orele 18. Tot aici, bolnavii care au nevoie de tratamente pot fi internați în cadrul centrului, în saloanele special destinate acestei patologii. Programările se pot face la numărul de telefon 0256 495 403, iar informații se pot obține și de pe pagina www.oncohelp.ro.
În cadrul centrului, la Cabinetul de hematologie oferă consultații prof. dr. Rodica Mihăescu, dr. Adriana Stoian și dr. Borzac Georgiana, medici specialiṣti hematologi.
„Cea mai frecventă patologie întâlnită în județ este cea a anemiilor, feriprive sau macrocitare, policarenţiale. Limfoamele maligne si leucemiile cronice, de tipul leucemiei limfatice cronice si mieloproliferarile maligne sunt cele mai frecvente boli maligne hematologice cu care se confruntă însă timișenii. De asemenea pot spune că există o incidenţă crescută a mielomului multiplu, chiar cu forme mai grave și la persoane mai tinere decât se citează în literatură. O patologie mai aparte cu care ne confruntăm în mod fericit, însă, este depistarea femeilor gravide cu risc în sarcină, datorită prezenţei unei boli ereditare, trombofilia. Avem un mare număr de gravide pe care le urmărim, cu tratament și care au dat naștere la copii, după pierderea a două până la cinci sarcini”, spune prof. dr. Rodica Mihăescu, medic specialist hematolog în cadrul Oncohelp.
Timisoara va avea inca un centru de tip hospice, la OncoHelp
Cancerul a mai pierdut o batalie la Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!