Pro Opera, prezidată onorific de Ioan Holender, este scena de întâlnire a tuturor celor sincer îndrăgostiţi de Operă, susţin fondatorii ei. Cu 2000 de euro, poţi deveni Mecena scenei lirice timişorene, însă pentru tineri, ca şi pentru seniori, cotizaţia anuală de apartenenţă la Pro Opera este de 30 de euro pe an.
Fondatorii asociaţiei, oameni de afaceri din Germania, Austria şi România, care împărtăşesc pasiunea pentru arta lirică şi solidaritatea cu Opera din Timişoara, vor organiza la începutul anului 2012 o serie de evenimente pentru a deschide Pro Opera către comunitatea Timişoarei şi nu numai şi pentru a înscrie noi membri.
Pro Opera a fost întemeiată în 2006, ca organizaţie nonprofit, de câteva branduri respectate în mediul local de afaceri, conduse de oameni a căror pasiune comună este opera, iar misiunea de fond a asociaţiei este aceea de a susţine material şi ideatic Opera din Timişoara. La fel ca în cazul multor instituţii culturale din România, fondurile asigurate de stat sunt insuficiente. Asociaţia Pro Opera a apărut ca răspuns la o nevoie a Cetăţii, a comunităţii, din dorinţa de a oferi Operei timişorene resursele adiacente, preţioase pentru a face posibilă performanţa artistică în stare să-i prezerve locul în elita scenei lirice din Europa.
La peste 100 000 de euro se cifrează contribuţia membrilor Fundaţiei Pro Opera pentru organizarea unor evenimente de referinţă precum Festivalul Timişoara Muzicală sau cea de-a 63-a aniversare a Operei Naţionale Române din Timişoara. Andreas conte von Bardeau prezidează Consiliul de Administraţie Pro Opera, secondat de vicepreşedinţii Emil Cristescu şi dr. Christian von Albrichsfeld, precum şi de Peter Hochmuth, Peter Bayard şi consulul german Klaus Olasz. Printre membrii fundaţiei se numără persoane de diferite vârste şi profesii, familii, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu toţii împărtăşind pasiunea pentru arta lirică. Preşedintele de onoare al asociaţiei Pro Opera este Ioan Holender.
Cea de-a cincea aniversare Pro Opera înseamnă declanşarea ofensivei de relansare a fundaţiei, în prim-planul atenţiei comunităţii. “Pro Opera este locul de întâlnire al oamenilor pasionaţi de operă. Asta este ceea ce ne apropie: dorinţa de a sprijini, sub toate formele, Opera din Timişoara. Dacă iniţiativa fondării asociaţiei a aparţinut unor oameni care provin din mediul de afaceri, subliniez că Pro Opera nu este o lojă exclusivistă, ci un spaţiu deschis tuturor celor care iubesc arta lirică. Rolul asociaţiei este şi acela de interfaţă prietenoasă, accesibilă, între scenă şi spectatori. Remarc, cu plăcere, că sala Operei timişorene este plină la spectacole, neîncăpătoare adesea la premiere şi evenimente. Acest public pasionat, precum toţi cei ce păstrează sentimente calde pentru scena lirică timişoreană chiar dacă se află departe de Timişoara, reprezintă fundamentul a ceea ce dorim să devină comunitatea Pro Opera”, a declarat, joi, preşedintele asociaţiei, contele Andreas von Bardeau.
Oricine doreşte cu sinceritate şi convingere să fie alături de o entitate fundamentală a Timişoarei Culturale, Opera, poate deveni membru al Asociaţiei Pro Opera. Opţiunea de înscriere se face conform resurselor implicate. Calitatea de membru individual impune plata unei cotizaţii anuale de 100 de euro, însă pentru membrii juniori (cu vârsta de până la 26 de ani) şi seniori (peste 60 de ani), cotizaţia se reduce la 30 de euro. Înscrierea cu întreaga familie în Pro Opera înseamnă o contribuţie anuală de 150 de euro. Sponsorii cotizează cu 500 de euro pe an, donatorii cu dublul acestei sume, iar Mecenatul implică o contribuţie de minimum 2000 de euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!