Reprezentanţii companiei Continental au anunţat că soluţia găsită de ei, denumită Non-Thermal Oxidation – Cold Plasma technology (active oxygen)/Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ) constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul și apa din aer în radicali de oxigen (oxigen activ). Astfel, s-ar produce o reacție de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producție a anvelopelor, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor.
„Prin acest proiect dorim să ne continuăm strategia de dezvoltare durabilă, care are printre obiectivele principale îmbunătățirea continuă a proceselor noastre, și în același timp reducerea constantă a impactului operațiunilor noastre asupra vecinătății”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii de anvelope din Timișoara.
„Programul pe care dorim să îl implementăm în Timișoara constituie una din cele mai moderne tehnologii implementate de către Continental pentru protecția mediului.” a adăugat Ohlwein.
De asemenea, reprezentanţii companiei Continental au mai anunţat că va instala în aria de mixare un echipament denumit Regenerative Thermal Oxidation (RTO) – Oxidare Termică Regenerativă.
„Acest echipament va distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea acestora la temperatură înaltă”, mai spun reprezentanţii Continental.
Aceştia au precizat că investiţiile pentru cele două echipamente se ridică la 9,5 milioane de euro, acestea urmând să fie instalate până la finalul anului 2015.
Articole pe aceeași temă:
Mirosul emanat de Continental, masurat… tot de Continental
Protest impotriva mirosului de cauciuc, in fata fabricii Continental din Timisoara
Protest simbolic in fata fabricii Continental din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!