Pe terenul pe care până nu demult erau ridicate clădirile fostului Gatsby și Terasei Boss, în prezent lucrează echipajele societăților municipale – SDM, Horticultura și Colterm – în vederea amenajării unui „Coridor de Agrement Urban”. Se lucrează, în prezent, la viitoarea zonă de terasă, unde se pune pietriș, la platoul care urmează să fie teren de baschet și la „mici locuri de stat”, un fel de gradene.
Spațiul verde limitat, pe de altă parte, va fi păstrat așa și va fi chiar extins, urmând să se mai planteze 150 de copaci și „mii de arbuști”, dacă ne luăm după ultimul videoclip, filmat și postat live pe Facebook de primarul Dominic Fritz.
„Aici, toată ideea este să reconectăm de fapt bulevardul cu malul din nou. Va fi o mare zonă de evenimente, adică un fel de platou cu pietriș, unde putem să facem mici festivaluri, să vină food-truck-uri, dar ideea este că vrem să creăm un spațiu pentru studenți, să stea aici pe bănci, să învețe, să dezbată. Aici, pe acest platou vom putea face și mici concerte și așa mai departe”, a spus Fritz în live-ul care, de altfel, are și un caracter electoral destul de evident.
Acesta mai menționează că în aceeași zonă vor apărea și câteva mese de ping-pong, o pădure urbană și o alee fără borduri de beton – va avea de fier, în schimb –, dar promite și reparații și completări la trotuarele dinspre mal. Ar urma să apară, în viitor, și o terasă-bar.
„Nu o să vă mai vină să credeți (la finalul lucrărilor – n.r.) că aici a fost totul închis, au fost garduri, construcții ilegale și, aici, de zeci de ani, s-a folosit domeniul public ilegal. Facem frumos”, a mai spus primarul.
Prima etapă de amenajări
Pe 25 martie, reprezentanții primăriei anunțau, prin intermediul unui comunicat de presă, că începe prima etapă de amenajări în locul clădirilor demolate. Lucrările au început în această primăvară, iar la final va trebui să avem o zonă de relaxare pentru picnicuri, plimbări sau contemplare și o zonă de sport, cu terenuri de baschet și mese de ping-pong, înconjurată de gradene naturale.
Vor mai fi și două mici „păduri urbane”, una de pini și cealaltă de carpeni, de o parte și de alta a terenului de sport. În aceeași idee, și în apropierea podului Mitropolit Andrei Șaguna, unde s-a păstrat o bucată din terenul mlăștinos pe care a fost construită Timișoara, stufărișul va fi menținut și completat, iar zona va fi îngrădită pentru „a fi pusă în valoare”.
În ceea ce privește demolările clădirilor ilegale care au fost ridicate aici, acestea au început de la 1 noiembrie 2023, din zona Terasei Boss. Nu au fost dărâmate chiar toate clădirile, unele fiind intabulate legal. Totuși, a fost o problemă cu echipa de canotaj, care a trebui să își găsească altă locație unde să desfășoare antrenamente și să depoziteze echipamentele.
Trimite articolul
XCred că nu ar fi rău să puneți un panou cu planul a ceea ce veți face, cu explicații să se înțeleagă mai bine ce va fi la final.
De asemenea, clădirea care va fi păstrată, cred că pe lângă renovare ar avea nevoie de “altă față”. Că sunt destui arhitecți cu idei.
Lucrari de doi lei in tot mai multe zone din oras, care sa arate doar ca se face ceva nu si bine sau cu vre-un scop clar. La
Mijlocul aleii care duce spre ruine vedem o “amenajare peisagistica” din cativa capriori de lemn in loc de banci. Pentru transparenta, cat a costat acea porcarie de doi lei si cine a “proiectat” aceste amenajari mai rau decat rurale???????
io ma mir ca patronii dela toate terasele astea nu sau gandit sa faca ceva ca pe vremea mafiei
Noi,vrem pamant, adica pe ‘vopsitu’. Adica, vrem temalu, gipsi gincs,etc.
Ai ajuns primar ca ai promis una alta că faci nu ca să închizi gradina zoologica . Mă uit pe google …nici un proiect propus pt.o gradina zoologica . Nici o informație . De asta vei pierde la alegeri ca nu comunici sau nu ți se dă voie de cineva sa ajungi la urechile cetătenilor