Reprezentanții municipalității au anunțat că, în perioada 1-14 iulie, între orele 09:00 și 17:00, se va face deratizare pe domeniul public.
„Produsul utilizat este Colbrom Pastă, cu o normă de consum de 100 grame/stație de intoxicare, substanță activă Bromadiolone. Acesta este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, făcând parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodenticide)”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara. Potrivit acestora, astfel vor fi stârpiți șoarecii și șobolanii.
Apoi, între 1 și 7 iulie, în intervalul orar 22:00 – 06:00, se va desfășura acțiunea de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor și larvelor.
Tot în perioada 1-7 iulie, dar între orele 05:30 și 09:30, se va face dezinsecție aeriană pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului.
„Produsul utilizat este Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin), cu o concentrație a soluției de 50 ml produs în 1 litru de apă. Substanțele folosite pentru dezinsecția aeriană şi terestră fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.
Aceasta va fi a patra campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon.
Locuitorii orașului, în special copiii, persoanele vârstnice, cei cu afecțiuni cardiace, astmatice sau alergice sunt rugați să evite zonele în care se desfășoară aceste operațiuni. Crescătorii de albine sunt sfătuiți să își protejeze stupii prin scoaterea acestora în afara ariei de stropire.
În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, deratizarea și dezinsecția vor fi amânate.
Trimite articolul
X“Locuitorii orașului, în special copiii, persoanele vârstnice, cei cu afecțiuni cardiace, astmatice sau alergice sunt rugați să evite zonele în care se desfășoară aceste operațiuni.” – în condițiile în care intervențiile se fac în tot orașul, la ore la care oamenii sunt pe stradă sau dorm cu geamurile deschise, pentru că e vară și cald, nu văd cum se poate face asta. Ne mutăm din oraș tot la două săptămâni, pentru câte o săptămână? Prin Occident astfel de intervenții se fac doar în zone extrem de limitate, unde au fost detectate cazuri de infecții transmise de țânțări, și numai după ce locuitorii au fost mutați temporar la hotel, pe banii orașului.
-
Aberezi. Punct.