Controalele prin pieţele în care se vinde carne de miel au început deja de săptămâna trecută, iar inspectorii au descoperit până acum câteva nereguli, însă minore. „Cele mai multe nereguli erau legate de condiţiile de igienă, depozitare defectuasă sau lipsa unor documente. Noi controlăm tot ceea ce înseamnă alimente, iar controalele noastre se desfăşoară pe tot parcursul anului. În această perioadă însă sunt intensificate”, spune Pompiliu Smultea, director executiv în cadrul DSVSA Timiş.
În total, în judeţul Timiş există 19 centre de sacrificare a mieilor, dintre care două în Timisoara, în Piaţa Badea Cârţan şi în Piaţa Iosefin.
La controale participă atât inspectori din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş, cât şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului de Jandarmi şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş. Controalele in pieţele care comercializează carne de miel vor dura până după Paşte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!