Enterocolita poate fi virală sau cauzată de alimentație. Patru copii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara cu această afecțiune. Medicii recomandă de obicei internarea atunci când apare deshidratarea, din cauza vărsăturilor dese și „scaunelor” moi.
„Avem patru cazuri cu enterocolită în spital. Unele sunt virale, altele sunt din cauza alimentelor. Se internează formele cu deshidratare”, a spus doctorul Virgil Musta, șef secție Clinica II Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, purtător de cuvânt al unității sanitare.
Enterocolita este cauzată adesea de bacterii – E. coli, Salmonella sau Shigella – sau de diferite virusuri, agenți patogeni care se pot transmite prin consumul de alimente contaminate, care nu au fost preparate termic sau nu au fost depozitate în condiții corespunzătoare ori prin ingerarea de apă contaminată. Virusul se transmite ușor de la o persoană la alta
Cum puteți preveni enterocolita?
„Mâncarea pe care o consumați în această perioadă să fie din surse autorizate. Există riscul să fie contaminată. Nu folosiți la prepararea torturilor, prăjiturilor – ouă de rață – în cazul acestora există o mare posibilitate de contaminare cu Salmonella. Respectați regulile de igienă, depozitați în condiții corespunzătoare alimentele preparate”, a spus doctorul Virgil Musta, șef secție Clinica II Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!