Într-o primă fază, fundația va sprijini financiar 12 proiecte, în care peste 3.500 de copii și tineri se vor apropia de domeniile STE@M, sub îndrumarea a 65 de mentori prin activități care vizează tehnici de învățare prin intermediul kit-urilor Lego Education, abordarea domeniului bioinformaticii și al biologiei sintetice, construirea de instrumente astronomice sau realizarea unui robot.
„Suntem onorați de interesul comunității pentru educația STE@M. Deși este un concept relativ nou în țara noastră, iar Fondul Științescu se află abia la cea de-a doua ediție în Timișoara, răspunsul profesorilor și al elevilor a fost deopotrivă copleșitor și încurajator. Copleșitor deoarece, din păcate, în momentul de față, putem asigura finanțarea doar pentru doar 12 proiecte și încurajator deoarece vom iniția o strângere de fonduri pentru încă 7 proiecte dintre cele înscrise, având în vedere că însumează peste 850 de copii în grupurile țintă. Suntem recunoscători partenerilor care au înțeles importanța susținerii educației în plan local și ne dăm silința să găsim resurse și pentru proiectele aflate pe lista de așteptare”, a spus Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.
Fondul Științescu Timișoara este implementat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu partenerii săi locali și în parteneriat cu Romanian-American Foundation.
Bugetul total al celor 12 proiecte finanțate este 137.000 lei.
„Numărul de proiecte finanțate și bugetul Fondului Științescu Timișoara sunt mai mari decât anul trecut, la prima ediție, dar continuăm campania de strângere de fonduri pentru încă 7 proiecte depuse și aflate acum pe lista de așteptare. Echipa este motivată de potențialul inovativ și creativ al proiectelor, dar mai ales de obiectivul ca alte câteva sute de copii să se bucure de ateliere practice și experimente”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!