Consilierii locali din Timișoara vor vota marți, 19 decembrie, printre altele, și un proiect de hotărâre prin care Comisia de negociere cu terții a primăriei să fie împuternicită să stabilească termenii contractului prin care copiii de la Grădinița PP 19 să fie relocați în fostul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, imobil din ansamblul deținut de Mitropolia Banatului, din care face parte și fostul Liceu de Arte. Actuala clădire a unității de învățământ va trebui evacuată în luna ianuarie, iar până acum aceeași comisie nu a putut ajunge la un acord cu proprietarul ei.
Discuțiile din ultimele săptămâni
Vă amintim, discuțiile privind evacuarea grădiniței au început de aproape doi ani, de când proprietarul și-a schimbat pretențiile financiare și a tot refuzat să cadă la compromis cu primăria. Ultimul contract semnat de cele două părți a expirat în primăvara anului 2022, iar de atunci întâlnirile dintre reprezentanții legali ai proprietarului austriac și Comisia de negociere cu terții nu au dat vreun rezultat. Nu s-a mai făcut plăți pentru o perioadă, s-a apelat la un executor și la instanță, iar, până la urmă, termenul dat pentru evacuarea spațiului a fost stabilit pentru luna ianuarie 2024.
Recent, subiectul a fost readus în discuție în ședința Consiliului Local din 28 noiembrie de social-democratul Radu Țoancă. Părinții copiilor, îngrijorați că încă nu a fost găsite soluții, au trimis sesizări și către Tion, iar la începutul lunii se părea că singura soluție viabilă a primăriei ar fi mutarea copiilor în două spații distincte: două grupe la Grădinița PP 33 și patru grupe în altă parte.
În ultimele două săptămâni, însă, s-au căutat și alte soluții. Pe 13 decembrie, erau pe masă trei: stabilirea unui compromis cu proprietarul, astfel încât copiii să rămână în același loc până la vară; găsirea unei variante prin care toate grupele să fie duse în același loc; relocarea a două grupe la Grădinița PP33 și a patru grupe în altă parte. Părinții și conducerea liceului au fost consultați și ei, aceștia insistând pe a doua opțiune, în condițiile în care prima nu părea prea realistă.
La acel moment, primăria purta discuții cu Mitropolia Banatului în vederea relocării copiilor într-un spațiu, cel de pe strada Enric Baader. Pentru că aici, din păcate, ar fi încăput doar patru grupe, s-au căutat alte opțiuni și s-a găsit clădirea fostului inspectorat școlar, imobil care este tot al mitropoliei. Asta după ce au fost inspectate și la fața locului spațiile, pentru a se asigura respectarea unor cerințe pentru autorizare. Într-un final, s-a ajuns la o înțelegere verbală, iar acum mai rămâne doar să fie împuternicită Comisia de negociere cu terții care ar trebui să finalizeze și ultimele formalități birocratice până la semnarea contractului de închiriere.
UPDATE. Clădirea nu are, în prezent, încălzire, dar se lucrează la branșarea la Colterm
În urma publicării articolului, cititorii ne-au relevat faptul că fostul sediu al IȘJ Timiș nu este încălzit. Potrivit unei mămici care are copilul la PP 19, „este clar că lucrările vor fi de durată”. Tot aceasta spune că „ni s-a sugerat, neoficial, să căutăm soluții pentru a ține copiii acasă cel puțin până la finalul lunii ianuarie”. O altă problemă ar fi legată de faptul că în noul spațiu nu poate fi amenajată o bucătărie, îngrijorarea, în acest caz, fiind că se va apela la o firmă de catering.
Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, într-adevăr, spațiul în prezent nu este încălzit, însă deja au început lucrările de branșare și au fost și achiziționate caloriferele. Edilul ne-a spus că lucrările vor dura câteva săptămâni, pe durata vacanței și, în cel mai rău caz, și una sau două săptămâni după aceasta. Până atunci, însă, viceprimarul urmează să se întâlnească cu părinții și să stabilească cu exactitate ce este de făcut.
Cât despre mâncare, aceasta va fi gătită la Grădinița PP 33 – cea de care ține și PP 19 – și va fi adusă caldă și copiilor de aici.
Trimite articolul
XAcest sediu NU are căldură. Nu întâmplător despre asta nu au spus nimic presei cei din Primărie. Clădirea trebuie branșată la Colterm, iar până sunt gata lucrările copiii trebuie ținuți cel puțin o lună acasă. Știm cu toții ce înseamna această strategie. În realitate, Primăria se va spăla pe mâini de răspundere, iar părinții își vor duce copiii la privat.
Acum ce am iesit de la coafor si ultracinstitul Robu care era langa mine mi-z zis ca Fritz e de vina .
-
vă spun eu și orice persoana ratională că este Fritz vinovat, nu mai trebuie sa mergeți la coafor.
-
Daca ati fi citit mai de pe la inceputurile acestui “scandal”, ati fi aflat ca seful comisiei de negociere a fost TABARA. Deci nu Fritz e de vina, ci celk aflat intr-o perpetua campanie electorala, ca si seful lui Ni(mi)ca.
-