Ţiganule! Prostule! Nu eşti bun de nimic! Meriţi o bătaie bună! Acestea sunt doar câteva dintre expresiile cu care adulţii îi etichetează adesea pe copii. Odată „lipite”, aceste etichete îi vor stigmatiza pe cei mici, uneori pe viaţă. Masa rotundă „Copiii fără etichete” va avea loc vineri, 22 martie 2013, la centrul CCP din centrul Timişoarei, Bv. Republicii nr.1,
Salvați Copiii România derulează în acest an, în perioada martie-octombrie 2013, o campanie socială pentru a combate violența împotriva copiilor: ”Copiii fără etichete”. Mesajul cheie pe care îl transmitem prin această campanie este „Îi ajutăm pe copiii noștri să devină Oameni Mari dacă îi creștem fără etichetele educaționale tradiționale: bătaie, umilință, jigniri, stigma pe criterii sociale sau etnice”, explică autorii campaniei.
În cadrul mesei rotunde de vineri, va fi prezentat cel mai amplu studiu privind abuzurile împotriva copiilor realizat în România ultimilor zece ani, anunţă dr. Mihai Gafencu, preşedintele filialei Timişoara a Organizaţiei Salvaţi Copiii. Confirm acestui studiu, 38% dintre părinţi recunosc că îşi altoiesc copiii. Unul din 5 părinţi în România consideră bătaia un mijloc de educaţie normal. Corecţiile precum pălmuitul şi urecheala nu sunt percepute de majoritatea părinţilor şi, într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic. 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de părinţi, 18% dintre ei spun că au fost bătuţi cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, iar 8% cu lingura de lemn.
La studiul sociologic realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii au participat 1436 de familii din 58 de localităţi din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!