De gestionarea programului guvernamental „Cornul şi laptele” se ocupă Consiliul Judeţean Timiş, în vreme ce de distribuirea merelor în şcoli se ocupă autorităţile locale.
“Pentru acest an a fost semnat contractul pentru programul cornul şi laptele. Din datele pe care le avem de la Inspectoratul Şcolar Timiş este vorba despre 56.000 de copii de grădiniţă şi din clasele I-VIII. Este voba despre 177 de zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Consliului Judeţean Timiş, Jana Lavrits.
Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli a fost introdus anul trecut. Potrivit datelor oferite de oficialii din Inspectoratul Şcolar Timiş, anul trecut doar în unele oraşe au fost distribuite şi mere. Printre acestea amintim Deta, Birda, Cărpiniş, Moşniţa Nouă, Săcălaz, Sânnicolau Mare. Pentru ca merele să fie distribuite în şcoli, consiliile locale trebuie să organizeze licitaţii pentru achiziţionarea fructelor.
„Anul trecut programul nu a fost demarat pentru că ordonanţa a venit mult prea târziu şi nu am avut când să organizăm totul. Acum trebuie să primim de la Inspectoratul Şcolar date cu numărul de elevi şi cu locaţiile unde trebuie duse. Nu ştiu sigur dacă elevii vor primi mere, dacă vom primi datele de la Inspectoratul Şcolar vor primi”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea.
Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli este parte a unui program european, finanţat în proporţie de 75% din fondurile Uniunii Europene, iar restul banilor provin de la bugetul naţional. De mere ar trebui să beneficieze toţi elevii din clasele I-VIII, începând cu data de 31 octombrie
Citiți principiile noastre de moderare aici!