„Timișoara își trăiește din plin vocația culturală, iar pentru Cramele Recaș este o onoare și o alegere firească să-și investească energia, resursele, creativitatea și încrederea în puterea culturii de a crea comunități vibrante de idei, principii și valori, în forța extraordinară a pasiunilor comune, cea care mișcă lumea și apropie oamenii, de-a transforma acest moment istoric, irepetabil, într-o construcție durabilă. Susținem, prin acest parteneriat, efervescenta viață culturală a capitalei Banatului și Europei, industria creativă independentă, inițiative artistice originale și captivante, talentele locale care pun în cea mai bună lumină frumusețea Timișoarei, farmecul ei decantat din arte, arhitectură, teatru, muzică, literatură, film, dar și din arta subtilă a vinului fin”, declară Ioan Georgiu, acționar Cramele Recaș.
Prin parteneriatul cu cel mai important proiect al anului 2023: Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, Cramele Recaș își consolidează postura de lider regional în susținerea culturii și a turismului românesc. Deschiderea oficială a calendarului cultural european la Timișoara a avut loc în 17-19 februarie 2023 și, conform datelor oficiale, la torentul de peste 100 de evenimente artistice programate în 3 zile au participat aprox. 60.000 de oameni. Programul cultural oficial TM2023 este în continuă actualizare și poate fi consultat aici. Comunicarea oficială a partenerului Cramele Recaș în legătură cu acest proiect se va derula atât pe website, cât și pe rețelele sociale Facebook, Linkedin și Instagram ale brandului, unde veți afla mereu vești și motive de a fi parte a acestui generos proiect.
Titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost creat în 1985 de Melina Mercouri, prima femeie-ministru al culturii în Grecia, iar primul oraș care a deținut acest titlu a fost Atena. Timișoara a cucerit acest titlu în 2016, în urma unei ample competiții.
Despre Cramele Recaș
Cramele Recaș ocupă primul loc pe piața vinurilor din România conform cifrei de afaceri, fiind totodată si cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România. Vinificatorii Cramelor Recaș, Hartley Smithers (Australia) și Nora Iriarte (Spania), au fost incluși în anul 2020 în clasamentul celor mai buni 100 de vinificatori de la nivel mondial, de revista internațională de profil The Drinks Business. Tradiția vinificației bănățene își extrage seva din cultura locală care îmbogățește brandul Cramele Recaș, definindu-i spiritul.
(2321)
Citiți principiile noastre de moderare aici!