Timiș și Pogăniș sunt cele mai afectate cursuri de apă de această propagare. De altfel, aceste cursuri de apă sunt vizate și de un Cod Roșu hidrologic.
„Pe râul Timiș avem următoarea situație: la stația hidrometrică (sh) Caransebeș, vârful viiturii a trecut, deci apele sunt în scădere, însă, la s.h. Lugoj, încă nu am atins maximul undei de viitură (ora 8.00). În acest moment, la s.h. Lugoj avem depășită FIII cu 130 cm (cod roșu de inundații). Pe râul Pogăniș (afluent de stânga al râului Timiș), debitele sunt în creștere la s.h. Valea Pai, unde la ora 8.00 avem depășită Cota de pericol. Pe râul Bistra (afluent de dreapta al Timișului), datorită precipitațiilor însemnate căzute în cursul nopții, nivelurile rămân în continuare ridicate. Unda de viitură este în scădere, cotele menținându-se peste cotele de apărare. Pe râul Bega, debitul maxim de la s.h. Făget a fost atins aseară, la ora 23.00, unde de viitură propagându-se în aval. De la ora 1.00 am, au fost depășite cotele de apărare la s.h. Balinț, în acest moment tendința fiind una de creștere”, transmit cei de la ABA Banat.
Pe râul Caraș, vârful viiturii se propagă pe cursul inferior și este așteptat la s.h. Vărădia, unde la ora 8.00, era depășită cota de inundație, iar pe râul Bârzava, debitul este în scădere la s.h. Moniom și în creștere la s.h. Gătaia și s.h. Partoș unde, la ora 8.00, încă nu era atinsă cota de atenție. Pe râul Nera sunt scăderi de debite și niveluri pe cursul superior, acestea crescând, prin propagare, pe cursul mijlociu și inferior, respectiv la s.h. Sasca Montană și s.h. Naideș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!