AQUATIM S.A., împreună cu Asocierea S.C. Tractebel Engineering S.A. – S.C. Luca Way S.R.L. – ACCIONA Ingeniería S.A. – S.C. RomCapital Invest S.A., au organizat un seminar pentru prezentarea Documentațiilor de Atribuire pentru Proiectul Regional de Infrastructură de Apă și Apă Uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Contractul de finanțare din cadrul POIM a fost semnat în 18 martie 2018 și are o valoare de 180 de milioane de euro. Proiectul Regional de Infrastructură de Apă și Apă Uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 cuprinde 81 de localități din 45 de unități administrativ-teritoriale de pe raza județului Timiș.
„Implementarea proiectului va conduce la creșterea accesului la serviciul public de alimentare cu apă de calitate, controlată microbiologic și în condiții de siguranță și protecție a sănătății și creșterea nivelului colectării și epurării apelor uzate, respectiv îmbunătățirea calității efluenților în aria de operare a AQUATIM SA”, transmit reprezentanții Aquatim.
Principalii indicatori ai proiectului sunt:
- Rețele noi de distribuție apă potabilă, inclusiv conducte de transport – 322 km
- Reabilitare rețele de distribuție apă potabilă, inclusiv conducte de transport – 134 km
- Aducțiune nouă – 15 km
- Reabilitare aducțiune – 12 km
- Rețele noi de canalizare – 287 km
- Reabilitare rețele de canalizare – 38 km
- Colectoare principale/ Conducte de refulare noi – 87 km
- Rezervoare de înmagazinare noi – 46 buc
- Rezervoare de înmagazinare reabilitate – 4 buc
- Stații noi de tratare a apei potabile – 13 buc
- Stații reabilitate de tratare a apei potabile – 9 buc
- Stații de epurare a apelor uzate care deservesc aglomerări sub 10.000 locuitori-echivalenți – 6 buc
- Linie de valorificare energetica a nămolului – 1 buc
„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim. Este al treilea mare proiect major de investiții din fonduri europene al societății de apă și canal. A mai atras 45 milioane de euro de la UE, în 2011, dar și 118 milioane de euro în 2016.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XCare sunt localitatile?
Aceasta companie sa fie obligata sa publice zilnic buletine de analiza a apei furnizate pentru a vedea consumatorii daca respectiva apa se incadreaza in parametrii,pentru a vedea consumatorii pe ce dau bani,bani deloc putini.
Oare dece nu ii invatati si pe cei din Primaria Timisoara cum sa faca asemenea “MINUNINI”Ca ei in araea de strategi,freaua mostenire nu au nimica
Becicherecu mic u și Dudești noi sigur nu sunt în acest program au programul lor de furat bani eurpeni program la fel sta situatia gazului o sa avem gaz daca mancam fasole, golanii ne vand tara metru cu metru