După ce a anunțat că va candida pentru fotoliul de primar al Timișoarei, Moș spune că a fost acuzat de Dominic Fritz că ar vrea să intre în această competiție electorală doar pentru a-i da peste cap acestuia numărul de voturi.
„Cred că într-un oraș ca Timișoara democrația nu trebuie doar mimată, ea trebuie protejată cu orice preț. Asta înseamnă că fiecare cetățean care alege să intre în lupta electorală trebuie apreciat, mai ales dacă face asta din postura de independent, pentru că procesul nu este unul simplu. Despre asta este vorba în democrație – despre dreptul de a candida și de a fi ales. Nu putem să declarăm public că suntem apărătorii democrației, dar de fapt noi să ne dorim ca toată lumea să se alinieze în spatele unui singur lider – asta se numește total altfel decât «democrație».
Faptul că s-a ajuns la diseminarea de calomnii în spațiul public, de către guerrilla USR, cum că eu aș fi trimis de PSD sau PNL în această luptă, îmi dă de înțeles că unii nu-și doresc ca timișorenii să aibă mai multe opțiuni pe buletinul de vot, deci refuză să accepte regulile jocului democratic”, declară Cristian Moș
Cristian Moș a fost președinte USR Timiș, iar alegerile parlamentare din 2016 a reușit să obțină alături de echipa sa un scor mare, câștigând pentru Timiș două locuri de parlamentar – la alegerile europarlamentare din 2019 și cele parlamentare din 2020.
Acesta spune că principalul său obiectiv a fost acela ca filiala județeană să se extindă în tot Timișul și cu peste 80 de organizații locale, în viziunea lui Moș, anul 2024 trebuia să fie anul în care Timișul „devenea albastru”.
„Mi-ar fi plăcut ca anul acesta USR Timiș să poată câștiga Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și multe alte primării din județ. Trebuia să avem filiale în toate localitățile din județ, trebuia să avem candidați credibili în majoritatea comunelor atât pentru funcția de primar, cât și pentru consiliile locale.
Din păcate, povestea USR Timiș s-a terminat. Conducerea aleasă în 2021 a dorit să se focuseze doar pe filiala USR Timișoara și câteva localități din periurban; dar și în acele localități meritul că astăzi mai există filiale USR este exclusiv al membrilor de acolo.
Adevărul este că nu a existat o strategie de extindere, menținere și dezvoltare a organizațiilor locale, implementată de Biroul Județean. Dovada este numărul infim de filiale care au mai reușit să rămână în picioare în Timiș și letargia cronică din rândul membrilor, astăzi activând doar o mână de oameni, în mare cei care gravitează în jurul primarului Timișoarei și a echipei de acolo”, mai spune Moș.
El se declară „dezamăgit de acest declin vizibil al organizației” pe care a construit-o, dar și de alianța politică în urma căreia „Alin Nica s-a transformat peste noapte în aliatul lui Dominic Fritz”.
„Cred că cetățenii sunt sătui de scandaluri, de vorbe aruncate-n vânt, de reproșurile pe care oamenii politici și le tot fac.
Cred că vor să vadă un act administrativ bun care chiar să le schimbe viața de zi cu zi- degeaba dai o replică deșteaptă unui contracandidat pe social media, dacă, atunci când vrea să-și ducă copilul la școală, timișoreanul are de așteptat 40 de minute tramvaiul în stație.
Prioritățile unui ales local trebuie să fie rezolvarea sesizărilor, nu câte like-uri primește sau nu la o randare făcută pentru un proiect care o să se termine peste 5 ani” , declară Cristian Moș.
Trimite articolul
XPrietene, ești imbecil. No further comment needed.