Cei de la societatea care colectează gunoiul (Brai Cata) au rămas cu deșeurile în camioane după ce cei de la firma Polaris au refuzat să le primească la stația de transfer (de unde gunoiul pleacă spre deponeul de la Ghizela), din cauza unei datorii. Prin urmare, gunoiul a rămas în camioane, respectiv în pubelele cetățenilor. Lucrurile se vor regla în aceste zile și se va găsi soluția pentru ieșirea din criza gunoiului din Timiș.
Vineri, 8 februarie, este ziua în care, în adunarea Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș, se va tranșa problema. Președintele ADID Traian Stancu propune rezilierea contractelor a două firme, după care se va retrage din această funcție (de președinte ADID), deoarece partidul i-a retras sprijinul politic și, prin urmare, își va pierde calitatea de consilier județean.
„Propunerea mea este de reziliere a contractului. O să-mi iau la revedere de la ei, mandatul meu încetează. Am semnat un document împreună cu președintele CJ Timiș Călin Dobra în care am cerut atât firmei Polaris cât și firmei Brai Cata să respecte fluxul de deșeuri. Noi i-am atenționat că dacă nu se întâmplă acest lucru se va trece la procedura de reziliere a contractului”, a declarat, pentru tion.ro, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Traian Stancu, președintele ADID.
Cei de la Brai Cata au contract de colectare a gunoiului pe 44 de localități din Timiș, pe zonele Făget (12 localități), Jimbolia (16 localități), Deta (16 localități).
Chiar și reprezentanții Primăriei Deta au postat, pe Facebook, un mesaj prin care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește blocajul în activitatea operatorului de salubritate.
„La Deta, de la începutul anului 2018, serviciul de salubritate a fost preluat de către firma Brai Cata SRL, în urma unei licitații organizate de către ADID – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș. Primăria Deta este membră în ADID, însă nu are competențe sau pârghii de intervenție asupra modului în care Brai Cata SRL își desfășoară activitatea, orice neregulă în activitatea operatorului trebuie sesizată la ADID. În momentul de față, în urma unor probleme financiare între firma Brai Cata SRl și firma care gestionează stația de transfer (locul unde sunt descărcate deșeurile colectate din oraș), firma Brai Cata SRL nu mai este acceptată să predea deșeuri, fapt care a afectat și continuă să afecteze programul de colectare în orașul nostru. Într-o situație similară se află întreaga zonă deservită de operatorul de salubritate menționat, orașe precum Făget și Sânnicolau Mare confruntându-se cu aceleași probleme în gestionarea deșeurilor. În Deta, în ultimele două luni, operatorul de salubritate nu a mai facturat cetățenii, firma aflându-se într-un blocaj”, transmit reprezentanții Primăriei Deta.
Și primarul din Deta, Petru Roman, va participa la adunarea generală a asociațiilor ADID, care va avea loc vineri, 8 februarie, pentru a găsi o soluție la blocajul gunoiului…
Citiți principiile noastre de moderare aici!