Faimosul librar scoțian Shaun Bythell și autorul francez de bandă desenată Arnaud Nebbache, dar și Bogdan-Alexandru Stănescu, Vasile Ernu, Dia Radu și George State, alături de poeți timișoreni, vor veni la Timișoara și își vor întâlni cititorii în spațiul librăriei.
Programul celor șapte evenimente care vor avea loc în lunile noiembrie și decembrie pentru a sărbători momentul cu cititorii care au fost alături de Bufnițe în acești ani este următorul:
- Miercuri, 22 noiembrie, la ora 18.00, Arnaud Nebbache în dialog cu Oana Doboși despre „Brancusi contre États-Unis”, editura Dargaud, 2023 (eveniment bilingv, cu traducere simultană). Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
- Luni, 27 noiembrie, la ora 18.30, Dia Radu în dialog cu Oana Doboși și Raluca Selejan despre volumul „Călătorie într-o fotografie”, apărut recent la Editura Nemira. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
- Sâmbătă, 2 decembrie, la ora 17.00, George State în dialog cu Alex Higyed despre volumul de poezie „Sarx”, apărut anul acesta la Editura Nemira. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
- Duminică, 3 decembrie, la ora 18.00, Comuna 30 organizează Poetry Reading & Jam Session #5, cu Daniela Rațiu, Nelu Antocian, Mădălina Aldescu, Mara Moldvai, Ioana Mateescu și Miruna Todor. De muzică se va ocupa Raul Preda, iar moderatorul serii va fi Alex Higyed.
- Luni, 4 decembrie, ora la 18.00, faimosul librar scoțian Shaun Bythell va intra în dialog cu Raluca Selejan despre volumul „Confesiunile unui librar”, apărut anul acesta la Editura Pandora M, în traducerea Mihaelei Buruiană. Discuția va avea loc în limba engleză, iar evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
- Marți, 5 decembrie, la ora 18.00, Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu vor intra în dialog cu Oana Doboși despre volumul „Centrul nu se mai susține. Ceea ce ne desparte”, apărut recent la Editura Trei. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
- Miercuri, 6 decembrie, la ora 18.00, la sediul ArtEncounters (Bulevardul Take Ionescu 46c) va avea loc o lectură performativă în cadrul expoziției Ioana Nemeș „Rituals, Keepers and Storms”.
Librăria a fost deschisă la inițiativa a două prietene din copilărie, Oana Doboși și Raluca Selejan, care și-au propus să creeze un spaţiu cultural de referință în jurul cărților, atât pentru timişoreni şi mediul artistic local, cât şi pentru turiştii care vizitează oraşul. Prin oferta de carte și evenimentele organizate, au creat un loc de poveste, cald şi prietenos, recomandat de cărţi atent selectate, predominant din literatura română şi universală, ştiinţe umaniste şi artă.
De-a lungul celor șapte ani de existență, librăria a fost prezentă nu doar în viața culturală a orașului, dar și-a impus renumele și la nivel național și internațional, ceea ce i-a adus următoarele premii: Premiul Librarul anului 2017 în cadrul Festivalului Internațional „Poezia e la Bistrița”, Premiul de „Regenerare urbană” din partea Asociației Urbaniștilor din Timișoara în 2018, Premiul special pentru literatură în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural în 2022 și Premiul special al redacției Observator cultural în 2023. La Două Bufnițe face parte din Federația Europeană și Internațională a librarilor (European and International Bookseller Federation) și din Asociația Internațională a Librarilor Francofoni Independenți (Association Internationale des libraires francophones).
Citiți principiile noastre de moderare aici!