Trandafirii
Pentru că trandafirul este regele florilor şi un element esenţial în orice grădină, Agroland pune la dispoziţia clienţilor săi o gamă de peste 35 de soiuri de trandafiri teahibrizi, urcători sau superbii trandafiri pomişori, având cele mai spectaculoase culori. Cu radacina protejată de un amestec de rumeguş şi substanţe nutritive, trandafirii pe care îi găsiţi în magazinele Agroland sunt foarte rezistenţi, supravieţuind şi până la o lună, fără să fie plantaţi în pământ. Aceştia sunt uşor de aclimatizat, fiind potriviţi pentru toate tipurile de sol regăsite pe plaiurile noastre.
Daca v-aţi hotărât să vă înnoiţi gradina cu trandafiri, iată câteva sfaturi utile de cultivare a acestora:
– Perioada de plantare este de la mijlocul lunii martie şi până la mijlocul sau sfârşitul lunii aprilie, în funcţie de vreme.
– Trandafirii sunt printre cele mai adaptabile și mai flexibile plante, dar, ca să le fie şi mai bine, locul în care sunt plantaţi nu trebuie să fie foarte cald, foarte rece sau plin de umezeală, pentru ca trandafirii să nu cadă pradă bolilor sau paraziţilor.
– O zi înnorată este ideală pentru plantarea trandafirilor.
– Înainte de plantare, trandafirii trebuie puşi în apă cel puţin 1-2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore.
– Groapa de plantare trebuie să fie suficient de largă şi de adâncă pentru ca rădăcinile să aibă loc.
– Nu uitaţi să udaţi bine planta, în timpul zilelor secetoase, astfel încât aceasta să înflorească în toată splendoarea sa începând cu luna iunie.
Arbuștii fructiferi
Ce ar putea fi mai bun decât acele fructe mici, gustoase, suculente, crescute în propria gradină? În cazul în care vă numărați printre pasionații cultivatori de arbuști fructiferi, este bine să știți că Agroland oferă trei soiuri de coacăz (alb, negru și roșu), dar și zmeur (roșu și galben), mur și agriș. Pentru a vă putea bucura de o bună recoltă, trebuie să știți că:
– Coacăzul preferă temperaturi de până la 17ºC, fiind pretențios la lumină. Se plantează toamna, înainte de înghețuri, sau primăvara, înainte de dezmugurit.
– Zmeurul rodește de 2 ori pe an, în iunie-iulie și august-septembrie, cea mai importantă recoltă fiind toamna. Planta are o longevitate de 15-20 de ani, intrând pe rod în anul doi de viață. Zmeurul preferă zonele ușor răcoroase, fiind sensibil la lumină.
– Murul este un arbust ușor sensibil la temperatură, care nu suportă locurile umbroase. Se plantează primăvara sau toamna, în repaus vegetativ. Murul intră în perioada de rodire deplină în anul IV de cultură, producția ridicându-se la 12-15 t/ha, cu o longevitate a plantației de până la 15 ani. Perioada de coacere: sfarșitul lunii iulie, până în septembrie.
– Agrișul preferă locurile mai răcoroase, de semiumbră. Se plantează toamna, după căderea frunzelor, sau primăvara devreme. Producția la nivel de plantă este de 2-4 kg, iar longevitatea este de 12-15 ani.
Vița de vie
Oferta noastră în ceea ce privește vița de vie se împarte pe 3 soiuri de masă și 3 soiuri de vinuri. Printre butașii de viță de masă regăsim: Favorit (alb), Bianka (alb), Eva (alb), Belgrad (alb), Nero (negru), Ceglediszepe (roz) și Chasselas Roz (roz). Sortimentele noastre de vin sunt: Muscat Ottonel (alb), Cabernet Sauvignon (negru), Pinot Noir (negru), Merlot (negru) și Turan (roz).
Cum o cultivăm:
– Vița de vie este o plantă relativ pretenţioasă faţă de căldură, preferă zone cu temperatură medie anuală mai mare de 9ºC.
– Perioada de plantare a viței de vie diferă în funcţie de condiţiile pedo-climatice. La noi în ţară este generalizată plantarea în primăvară, perioada optimă fiind lunile martie – aprilie, când temperata solului în zona de plasare a rădăcinilor este de 8-10 grade.
– Pe solurile grele, cu exces de umiditate, care se încălzesc mai greu, plantarea se realizează mai tîrziu (aprilie – mai), când în sol temperatura creşte, iar umiditatea scade.
– În anii următori plantării, viţele se taie primăvara.
– În timpul vegetaţiei se vor face operaţiile în verde care menţin butucul curat şi permit iluminarea lui pentru o coacere cât mai bună a strugurilor.
Găsiți toate aceste produse în cele 250 de magazine Agroland din țară, precum și în magazinul online, www.shop-agroland.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!