Orașul-stațiune Buziaș figurează în evidențele statisticii cu 7.000 de locuitori la ultimul recensământ. Primarul localității, Sorin Munteanu, face o comparație cu comuna Giroc, unde locuiesc 25.000 de persoane și spune că în ultimii șase ani dezvoltarea nu a bătut pasul pe loc, mai ales cu ajutorul fondurilor europene.
Astfel, la Buziaș s-a investit în parcuri, în infrastructura turistică și cea școlară.
„Nu cred că sunt două școli în tot județul Timiș care să arate cum arată azi liceul din Buziaș. De asemenea, proiectele de dezvoltare pe mobilitate urbană și toate cele care le avem pe zona istorică suntem într-un proces de discuții cu ADR Vest. Vrem să le putem sprijini în următoarele programe europene ca să putem reabilita clădirea Cazinoului și clădirea Baia 2 sau măcar clădirea Cazinoului într-o primă fază, care va deveni proprietatea Primăriei Buziaș”, a declarat, joi, Sorin Munteanu, primarul orașului-stațiune Buziaș.
Edilul a mai precizat că finalizarea Planului Urbanistic General (PUG) va atrage alți investitori în localitate. Potrivit acestuia, în noul PUG, 30 de hectare aflate la intrarea în Buziaș pe partea dreaptă vor fi disponibile pentru zona industrială.
Primarul Sorin Munteanu a mai precizat că instituția pe care o conduce are în plan alături de Consiliul Județean Timiș să dezvolte noi rute de transport cu autobuzul de anul viitor. Autobuzele de transport în comun vor face legătura între Buziaș și Chevereșu Mare, Moșnița Nouă și Timișoara.
„Vrem să atragem oameni care vor să se așeze la Buziaș pentru că nu e foarte departe și terenurile încă au prețuri scăzute ca să poată fi achiziționate pentru construcția de case”, a afirmat primarul localității Buziaș.
Potrivit acestuia, în curând o companie germană va avea disponibile 60 de locuri de muncă. De asemenea, la Buziaș este în lucru un centru comercial ce va fi dat în funcție anul viitor în luna martie, iar investiția va duce la crearea a 88 de locuri de muncă. Tinerii care vor să se stabilească la Buziaș mai pot munci la fabrica de saltele sau la cea de structuri pentru hale, termoizolaţii și panouri termoizolante, care se va extinde pe două hectare.
Trimite articolul
XDorim sa avem statiunea Buziaș la cel mai înalt nivel….așteptăm să faceți clădirile care sunt în paragina de 33 de ani….Cazinoul va fi minunat atunci când va fi gata…sa vedem…urmărim.
Aquapark-ul finanțat de Guvern? Buziașul se mișcă cras de slab, pentru o stațiune turistică aflată lângă lângă un centru economic ca Timișoara.
Buziașul pentru Timișoara trebuie să fie ce este Mamaia pentru Constanța și Poiana pentru Brașov, doar că pe profil termal.
-
Nimeni nu remarca numărul uriaș de castele ale romilor din Buziaș care cu adevărat “înfrumusețează “orașul.Oare au toate autorizație de construcție, respectă proiectul,de unde vin banii pentru ele,oare romii plătesc taxe sau cer doar ajutor social?
Se pare că nimeni nu își pune aceste întrebări. Domnul primar e foarte fericit de numărul tot mai mare de castele aflate în construcție și le da autorizații pe bandă rulantă.-
Dacă de acolo vin voturile…
-