Pentru părinţii celor mai mici copii din sistemul de învăţământ, dar şi pentru cei care au deja experienţă în domeniu, medicii au câteva recomandări înainte de începerea anului şcolar.
„Toţi copiii care intră în sistemul de învăţământ trebuie să aibă câteva analize la zi pentru a putea fi primiţi în colectivitate, iar părinţii ar trebui să înceapă deja demersurile pentru a le face micuţilor. Este vorba despre exudatul faringian şi despre examenul coporparazitologic, examene obligatorii, fără de care niciun copil nu poate intra în creşă, grădiniţă sau şcoală. E important ca părinţăii să ştie acest lucru, mai ales că şi educatorilor şi învăţătorilor li se cere să refuze intrarea copiilor fără aceste documente medicale. În plus, trebuie adusă şi fişa vaccinărilor”, explică dr. Viorica Dumitru, director adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
Aceasta spune că analizele sunt importante pentru toţi copiii şi pentru toţi părinţii, deoarece în acest fel se pot preveni diferite epidemii. „Ştiţi că în această primăvară, din februarie până în mai, am tot avut cazuri de scarlatină în mai multe şcoli din oraş, pentru că se transmitea de la un copil la altul. Şi acesta e doar un exemplu. Atât părinţii copiilor, cât şi învăţătorii trebuie să înţeleagă că niciun copil bonav nu trebuie să intre în comunitate pentru a preveni îmbolnăvirea celorlalţi copii”, mai spune dr. Viorica Dumitru.
Aceasta a adăugat că, de la 1 septembrie, inspectorii DSP vor începe controalele în toate cele 54 de unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!