În urmă cu câteva zile, primarul Timișoarei se lăuda cu o situație oferită de Institutul Național de Statistică, ce arată forța principalelor orașe ale țării în cele mai puternice industrii ale momentului – Automotive și IT&C. Statistica arăta că Timișoara are cei mai mulți angajați în aceste domenii din 2012 până în 2016, pe locul al doilea fiind orașul Cluj-Napoca, iar pe al treilea orașul Iași.
Cu toate astea, licitația lansată de primărie pentru un contract privind crearea unei aplicații mobile de turism a fost câștigată de o firmă din Baia Mare, care s-a angajat că face aplicația cu 15.000 de euro, estimarea fiind de 21.000 de euro.
Vorbim, de fapt, despre o aplicație pentru smartphone-uri, un produs de tip „GIS – tourism”, care va putea fi folosită de turiștii care vor dori să se plimbe prin oraș. Vor găsi acolo ghiduri audio, colecții de recomandări, articole de marketing și promovare, rute turistice, pachete turistice, dar și integrări cu sisteme de rezervări sau ticketing, în două limbi: română și engleză.
Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat în 9 august contractul cu societatea Holisun SRL cu sediul în Baia Mare, județul Maramureș, câștigătoare a licitației estimate la 21.000 de euro. Specialiștii firmei se obligă să furnizeze softul pentru aplicația mobilă de turism pentru Primăria Timișoara, fiind plătiți cu 71.400 de lei cu TVA, adică puțin peste 15.000 de euro. Aplicația va trebui predată primăriei în termen de trei luni de la semnarea ordinului de începere.
Va funcționa atât pe telefoanele cu Android, cât și pe cele cu iOS. Furnizorul este obligat să asigure funcționalitatea aplicației timp de cinci ani și să o actualizeze odată cu updatarea sistemelor de operare iOS sau Android, se arată în contract.
„Drepturile de proprietate intelectuală ale aplicației vor fi ale Municipiului Timișoara. După finalizarea aplicației se vor oferi pe suport electronic toate fișierele în format editabil și codul sursă al aplicației, precum și o scurtă descriere a modului cum a fost concepută. Orice rezultate sau drepturi legate de materialele realizate, inclusiv drepturi de autor și/sau orice alte drepturi de proprietate intelectuală obținute ca urmare a prestării serviciilor ce fac obiectul caietului de sarcini vor fi proprietatea Municipiului Timișoara, care le poate utiliza, publica sau distribui după cum consideră necesar, fără niciun fel de limitare geografică sau de altă natură”, scrie în contractul semnat joi.
Firma Holisun din Baia Mare a avut, în 2017, o cifră de afaceri de aproape 500.000 de lei, de trei ori mai mică decât în urmă cu doi ani, și datorii de aproape 650.000 de lei. Conform listafirme.ro, a avut 9 angajați anul trecut.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2043115″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!