Într-un anunț de miercuri, 2 octombrie, reprezentanții companiei anunță că, în prezent, au în depozite 71.000 de tone de cărbune și 68.500 MWh de gaz – ceea ce ar fi suficient pentru aproximativ două luni. Anul trecut, în aproximativ aceeași perioadă, Colterm avea 70.253 de tone de cărbune și de 105.000 MWh de gaz. Există, însă, contracte pentru a asigura tot stocul necesar sezonului de încălzire, adică pentru perioada noiembrie 2024 – martie 2025, dau asigurări reprezentanții companiei de termoficare.
Colterm se laudă și cu achiziția de certificate din prima parte a anului. Astfel, achiziția certificatelor energetice pentru 2023 a fost făcută la un cost mediu de 64,88 euro/certificat, „semnificativ mai mic față de anul trecut”. Atunci, a plătit, în medie, peste 90 de euro/certificat.
Sunt aduse în discuție și intervențiile făcute în ultima jumătate de an pe rețele. Se anticipează și începutul probelor la cald, practic începutul sezonului de încălzire. Cele la rece, care au durat două săptămâni, doar ce s-au finalizat, iar în prezent se lucrează la soluționarea problemelor întâmpinate.
„Regretăm disconfortul creat pe parcursul verii, când a fost necesară întreruperea apei calde. Aceste lucrări au fost esențiale pentru a reduce pierderile și riscurile de întreruperi în sezonul rece. În perioada 15 aprilie – 1 octombrie 2024, Colterm a realizat 50 de intervenții pe rețeaua termică primară a Timișoarei, la care s-au adăugat 226 de intervenții neprogramate și 51 de lucrări programate pe reţelele secundare, de mare amploare.
Având în vedere scăderea temperaturilor, Colterm pregătește și probele la cald ale instalațiilor de încălzire, asigurând un start optim pentru sezonul rece”, precizează reprezentanții companiei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!