Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este nemulțumit de practicile folosite până în prezent în întreținerea aliniamentelor stradale. Practicile respective erau ineficiente.
„Schimbăm modul de întreținere al aliniamentelor stradale. Până acum, echipele de tăieri interveneau dacă și când primeau o sesizare de la cetățeni că e nevoie de toaletarea unui arbore sau când era un pericol real. Se intervenea doar punctual, iar de multe ori echipele reveneau pe aceeași stradă la sesizări diferite. Această practică ne-a adus în situația în care avem aliniamente întregi unde nu s-a intervenit prin tăieri de corecție, de un deceniu. O practică nesănătoasă pentru arbori”, transmite edilul, printr-o postare pe Facebook.
Astfel, primarul informează asupra introducerii unui nou mod în care se vor desfășura lucrările de intervenție asupra aliniamentelor de arbori. Trebuie acționat cu o regularitate conformă fiecărei specii de arbore în parte. Atenția trebuie concentrată asupra puieților pentru a fi evitate tăierile agresive de mai târziu.
„Noul mod de lucru pe care l-am introdus înseamnă efectuarea lucrărilor tăierilor de formare, corecție și regenerare a tuturor exemplarelor de pe o stradă întreagă, dar respectând și perioadele optime ale fiecărei specii în parte. În septembrie, anul trecut, colegii mei de la Direcția Infrastructură Verde și echipele de tăieri de la firmele care se îngrijesc de spațiul verde au învățat de la arboricultori renumiți cum să îngrijească arborii din oraș, în cadrul unui parteneriat inovativ pentru orașele din România. Îmi doresc ca în acest an să pună în practică cele învățate și să avem arbori sănătoși în oraș”, explică Fritz.
Vineri, 18 martie, Direcția Infrastructură Verde și echipa de tăieri au întreprins primele intervenții, sub noua perspectivă de acțiune, pe strada Lorena.
„Aici e un aliniament de tei plantat acum 10 ani, asupra căruia nu s-au făcut niciodată lucrări de întreținere. De asemenea, s-a intervenit și la câțiva nuci care necesitau intervenții de urgență”, mai spune edilul.
Foto: Facebook / Dominic Fritz
Trimite articolul
XE foarte bine că Fritz se ocupă de toaletarea arborilor.
alta treaba nu are
In sfarsit vor avea si pomii din Timisoara o forma… ca erau tunsi mai rau decat dupa furtuna din 2017!
-
inca sunt tunsi de furtuna o gramada, chiar in centru, dar nu se vad de cine trebuie :))
Dar despre starea drumurilor din Timisoara ?
Matura cand o ia?
Sunt persoane care-si descopera vocatia dupa mai multe incercari.Ma deranjeaza faptul ca primeste salariu de Primar
De fapt asta cred ca e adevărata lui calificare. Sigur are diploma și de gunoier. Pai de ce se mai chinuie la primărie ca nu are nici o treaba cu funcția de primar ?
Oare si-a gasit vocatia?
Asta nu a realizat ninic in viata lui. Ce asteptari ati avut ma de la el?
-
După 12 ani de robu îl votam și pe visinel carpaci.
-
Mda…d aia fu’ Dancila candidat la presedintie! Halal atitudine!
-
Și pentru a ne arata cum se face , se urca în copaci. De aia e manager?.
Mâine ne arata cu e sa fii paznic, controlor de bilete…
Pe stâlp când urcă să taie cablurile?
drumuri pline de gropi, certificatele verzi nu is treaba primariei chiar daca pana acuma or fost, da in rest tot ii in regula, acuma putem sa invatam de la master cum sa teiem pomii
Ce apucături de robulahe a deprins ăsta….o fi ceva molipsitor in primărie…trebuie sterilizat totul acolo!
Deci asta este specializarea lui Fritz, taietor de crengi. Pardon, toaletor de arbori din aliniamentele stradale, ca tot e la moda sa folosim eufemisme. Sincer ma vad nevoit sa pun urmatoarea intrebare: chiar merge totul asa de perfect in orasul asta incat singura problema ramasa este cum se toaleteaza pomii de pe marginile drumurilor?