Si totusi putem face un mic efort sa dam gust si savoare, chiar si meselor frugale. Solutia e la indemana, varietatea condimentelor poate schimba complet gustul unor banale paste sau a unui orez, a tocanitei. Totul este sa te informezi corect si sa imbini placerea cu utilitatea, mai precis sa fii la curent cu asociatiile posibile si totodata benefice sanatatii fiecaruia.
Pentru a va usura putin cautarile, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi, speram utile.
Incepem cu turmericul (sofranul indian) care se foloseste la prepararea pastelor, supelor si sosurilor, insa poate asezona si pestele, fructele de mare, puiul sau mancarurile cu linte. Previne balonarea si totodata blocarea arterelor.
Chilly este folosit la condimentarea fripturilor, tocanitelor, ciorbelor si salatelor. Este bogat in vitamina A si in vitaminele C si E, in potasiu . Contine proteine vegetale. Are efect benefic in cazul bolnavilor de inima si a celor cu circulatie periferica deficitara.
Chimenul poate fi consumat sub forma de ceai sau adaugat in branzeturi, preparate din carne, supe, creme de legume. Chimenul negru este panaceu universal, ajuta inclusiv la scaderea in greutate.
Busuiocul se foloseste la pizza, paste, salate, mancaruri de legume si sosuri. Are efecte sedative, avand rol antidepresiv, este recomandat in bolile de rinichi, afectiuni pediatrice, infectii la nivel bucal.
Das Kaffee Timisoara a adus in Romania peste 100 de tipuri de condimente care sunt importate din Asia, Africa, America Centrala si America de Sud.
Pentru mai multe informatii, preturi, puteti consulta site-ul daskaffeetimisoara.ro. Pe site sau la magazinul de pe strada Gheorghe Dima (vizavi de Spitalul Clinic) puteti cumpara tot ceea ce va doriti la preturi mai mult decat accesibile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!